G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.899,52
Petrol74,26
GR. ALTIN2.860,21
BTC2.147.896,28

Akıllı Telefonunuzdaki Uygulamaların Konum Erişimini Engelleme Rehberi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde, mobil uygulamaların konum bilgilerini takip etmesi oldukça yaygın hale gelmiştir. Uygulamalar genellikle konum bilgilerini kullanarak kullanıcı deneyimini kişiselleştirmek, içerik sunmak veya reklamlar göstermek amacıyla kullanır. Ancak, bu durum gizlilik endişelerine yol açabilir ve konum bilgilerinin kötüye kullanılmasını önlemek önemlidir. Konum verilerine erişim sağlayan uygulamaların incelenmesiyle başlanabilir. Bazı uygulamaların konum takibine meşru nedenleri bulunmaktadır, bu yüzden tamamen konum takibini engellemek bazı uygulamaların doğru çalışmasını engelleyebilir. Örneğin, bir navigasyon uygulamasının konumunuzu bilmemesi düzgün çalışmasını engelleyebilir.

Android cihazlarda konum izleme kapama işlemi oldukça basittir. Ayarlar bölümüne giderek Güvenlik ve Konum seçeneğine tıkladığınızda konumu kapatabilirsiniz. Aynı zamanda uygulamalara özgü olarak konum erişimini engellemek için Ayarlar’dan Uygulamalar’a gidip, istediğiniz uygulamanın konum izinlerini kapatmanız mümkündür.

iPhone modellerinde ise konum izleme kapatma işlemi için Ayarlar bölümünden Gizlilik ve Güvenlik sekmesine giderek Konum Servisleri seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Hangi uygulamanın konum servislerini kapatmak istiyorsanız o uygulamayı seçip “Asla” seçeneğini işaretlemelisiniz.

Konum geçmişini silme işlemi ise Google Haritalar üzerinden yapılabilir. Google Haritalar uygulamasını açarak Profil resminize ya da adınızın baş harfine dokunun, ardından Zaman Çizelgeniz seçeneğini seçin. Sağ üst köşede bulunan üç noktaya tıklayarak Ayarlar ve Gizlilik seçeneğine gidin ve Tüm Konum Geçmişini sil seçeneğine tıklayarak geçmişinizi silebilirsiniz. iPhone’larda da aynı şekilde Ayarlar bölümünden Gizlilik ve Güvenlik sekmesine tıklayarak Konum Servisleri bölümüne gidip Geçmişi Sil seçeneğine tıklayarak önemli konumlarınızı silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlem, önemli konumlarınızı aynı Apple kimliğiyle giriş yaptığınız tüm cihazlardan siler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Akıllı Telefonunuzdaki Uygulamaların Konum Erişimini Engelleme Rehberi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!