G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.172.093,42

Adana’da Kurban Pazarları Hareketlendi: Fiyatlar Yükseldi, Talep Arttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana pazarlarında Türkiye’nin dört bir yanından getirilen kurbanlıklar sergilenmeye başladı. Küçükbaş koyun ve büyükbaş tosunlar için kilogram başına 250 lira fiyat belirlenirken, vatandaşlar uygun kurbanlık bulabilmek için pazarlara yoğun ilgi gösteriyor. Satıcılar, bayram yaklaştıkça pazarın hareketliliğinin artacağını tahmin ediyor ve vatandaşları kurban alırken dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Küçükbaş hayvan satıcısı Zafer Oğuz, bu yılın fiyatların yüksek olmasına rağmen talep olduğunu söyledi. Fiyatların geçen seneye göre 2 kat arttığını belirten Oğuz, kurbanlık koyunların fiyatlarının 15 bin liradan başlayıp 22 bin liraya kadar çıktığını ifade etti. Oğuz, normalde her sene 450-500 koyun getirirken bu seneki fiyatlar nedeniyle 150 koyun getirdiğini söyledi.

Marketlerin kurban satışlarına eleştiri getiren Oğuz, pazar yerine et almak isteyenlerin kasaptan gitmeleri gerektiğini vurguladı. Oğuz’a göre, marketlerin kurban satmaları sadece vicdanlarına rahatlatma amacı taşıyor ve bu durum tüketicileri yanıltabiliyor.

Oğuz, kurbanlık alırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalara da değindi. Genç hayvanların tercih edilmesi gerektiğini belirten Oğuz, hayvanın duruşu ve yürüyüşünün incelenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca hayvanın dişlerinin olması ve burun akıntısının olmamasının da önemli olduğunu vurguladı.

Adana pazarlarında kurbanlık sezonunun açılmasıyla beraber vatandaşların kurbanlık arayışı artarken, satıcılar talebi karşılamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Fiyatların yüksekliği ve marketlerin kurban satışlarıyla ilgili eleştiriler de devam ederken, herkesin dikkatli olması ve kurban alırken gerekli kontrolleri yapması gerektiği önemle vurgulanıyor. Kurbanlık alırken hayvanın sağlık durumuna ve gençliğine dikkat edilmesi, pişmanlık yaşamamak adına oldukça önemli. Kurban bayramının yaklaşmasıyla beraber bu konularda daha dikkatli ve sağduyulu davranmak herkesin yararına olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adana’da Kurban Pazarları Hareketlendi: Fiyatlar Yükseldi, Talep Arttı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!