G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.168.712,80

Yalova’da Gerçek Zamanlı Tatbikat: 72 Bina Çöktü, 335 Vatandaş Mahsur Kalırken Acil Ekipler Harekete Geçti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yalova’da, AFAD Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Bursa Bölge Tatbikatı’ gerçekleştirildi. Tatbikat, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında, 24 saat süre ile gerçek zamanlı ve saha uzantılı olarak yapıldı. Merkez üssü Gemlik olan, 6.7 büyüklüğündeki deprem senaryosu üzerinden ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla tatbikat gerçekleştirildi. Saat 09.30’da siren sesiyle başlayan tatbikata Vali Hülya Kaya ve ilgili müdürler katılarak, 112 Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde toplantı düzenlendi. Toplantı sonrasında planlama yaparak tatbikatı sürdüren Vali Kaya, saat 09.45 itibarıyla kent merkezinde 33, Armutlu ilçesinde 26, Termal ilçesinde 4, Çınarcık ilçesinde 4, Çiftlikköy ilçesinde ise 5 olmak üzere toplam 72 binanın çöktüğünü açıkladı. Yıkılan binalarda 335 vatandaşın yaşadığı tespit edildi.

Vali Kaya, tatbikata ilişkin yaptığı açıklamada, 6.7 büyüklüğündeki gerçek depremin senaryosunu çalıştıklarını ve bu kapsamlı tatbikatın Yalova’da ilk defa gerçekleştirildiğini belirtti. Çalışma arkadaşlarıyla hızla toplanarak saha inceleme ve müdahale çalışmalarına başladıklarını ifade etti. Hataların deprem sonrasında görülmemesinin can kayıplarına yol açabileceğini vurgulayan Vali Kaya, felaket öncesinde alınması gereken önlemlere dikkat çekti. Tatbikatın hedefinin planların sahada ne kadar uygulanabilir olduğunu test etmek olduğunu dile getirdi. Aynı zamanda çevre illerle koordinasyonun önemine de değindi.

Depremin etkilerini tespit edip yardım taleplerini koordineli bir şekilde iletmeyi amaçlayan Vali Kaya, depremin verdiği zararın hızlı bir şekilde belirlenip AFAD ile işbirliği içinde gereken yardım talepleri için çevre illerle iletişim halinde olacaklarını belirtti. Tatbikatın amacının, afet durumlarında hızlı ve etkili müdahaleyi sağlamak için kurumlar arası koordinasyonu ve iletişimi güçlendirmek olduğunu vurguladı. Bu tür tatbikatların afetlerde hayat kurtarma sürecinde büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yalova’da Gerçek Zamanlı Tatbikat: 72 Bina Çöktü, 335 Vatandaş Mahsur Kalırken Acil Ekipler Harekete Geçti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!