G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.168.712,80

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı görevden alındı, Salih Tanrıkulu atandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Yunus Arıncı görevden alındı. Bu kararın ardından boşalan başkanlık koltuğuna kurul üyesi Salih Tanrıkulu atandı. Salih Tanrıkulu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu. Ayrıca ABD’de Illinois Üniversitesinde Ekonomi alanında yüksek lisans yapmıştır. Kariyerine 1997 yılında Başbakanlık Uzman Yardımcısı olarak başlayan Tanrıkulu, Maliye Bakanlığında çeşitli kademelerde görev almıştır. Türkiye’yi OECD ve AB çalışma gruplarında temsil etmiş, 2013-2015 yıllarında AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği Maliye Müşaviri olarak görev yapmıştır. 2015 yılında Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu (DDK) üyeliğine atanmış, 2017’den bu yana ise DDK Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır.

Öte yandan, 7 Haziran 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre 4 ilin milli eğitim müdürü görevden alındı. Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Tunceli İl Milli Eğitim Müdürü Gürsel Ekmekci ve Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener görevden alındı. Yerlerine ise Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Halil Yücel, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Emrullah Aydın, Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Fethi Ateş ve Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ise Osman Cebeci atandı. Bu atamaların ardından il milli eğitim müdürlüklerinde değişiklikler yaşanmış oldu.

Bu gelişmelerin Türkiye kamuoyunda yankı bulması beklenirken, Salih Tanrıkulu’nun DDK Başkanlığındaki yeni görevine ilişkin nasıl bir yaklaşım sergileyeceği merak konusu oldu. Aynı zamanda il milli eğitim müdürlüklerine yapılan atamaların ilgili illerde eğitim alanında nasıl bir değişiklik yaratacağı da merak konusu olarak değerlendiriliyor. Yakın zamanda yapılan bu atamaların ülke genelindeki beklentileri nasıl etkileyeceği ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı görevden alındı, Salih Tanrıkulu atandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!