G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.168.712,80

Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Bilim Olimpiyatları Töreni Gerçekleştirildi – İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Öğrencilere Madalyalarını Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, başarılı öğrencilere madalyalarını takdim etti. Yentür, öğrencilerin farklı akademik yeteneklerini geliştirmeleri için özel bir eğitim programı uyguladıklarını belirterek, “Temel Fikirlerden Temel Bilimlere” projesi kapsamında öğrencilerin olimpiyat eğitimi aldığını vurguladı.

Yentür, öğrencilerin yıl boyunca öğretmenlerin gözetiminde çalıştığı bu projenin başarıyla sonuçlandığını ifade etti. Bilimin teşvik edilmesi ve gençleri cesaretlendirmenin önemine vurgu yapan Yentür, öğrencilerin potansiyellerini keşfetmek ve onlara ilham vermek amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Her başarının ilk adımla başladığını belirten Yentür, bilim insanı yetiştirme programının önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

Yaz döneminde öğretmen eğitimine odaklanacaklarını ve öğretmenlerin yetkinliklerini artırmak için üniversitelerle iş birliği içinde olduklarını belirten Yentür, bu yıl düzenlenen eğitim kampının büyük ilgi gördüğünü sözlerine ekledi. Programın ilkokul düzeyinden itibaren uygulandığını ve daha erken yaşlarda başlamayı hedeflediklerini belirten Yentür, İstanbul’un potansiyelinin farkında olduklarını ve daha fazla öğrenciye ulaşmak için çalışmaları artıracaklarını ifade etti.

İstanbul Bilim Olimpiyatları’na şehir genelinden 40 binden fazla öğrencinin başvurduğu ve 701 yarışmacının ikinci tura yükseldiği belirtildi. Matematik, bilgisayar bilimi, biyoloji, fizik ve kimya dallarında başarılı olan 171 öğrenciye ödüllerinin takdim edildiği törene İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Veysi Bora, Bilim Olimpiyatları İl Koordinatörü Murat Yoğurtçu, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törenle ilgili duyulan memnuniyeti dile getiren katılımcılar, gelecek yıllarda da benzer etkinliklerin düzenlenmesi ve öğrencilerin bilime teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Bilim Olimpiyatları Töreni Gerçekleştirildi – İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Öğrencilere Madalyalarını Verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!