G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.168.712,80

Karlıova’da Meydana Gelen 3.9 Büyüklüğündeki Deprem! Afad’dan Açıklama Geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AFAD’nın yaptığı açıklamaya göre, 6 Haziran 2024 tarihinde Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin saat 15.02’de gerçekleştiği ve derinliğinin 18 kilometre olduğu belirtildi. Ayrıca, depremin Karlıova (Bingöl) şehrinde meydana geldiği ve AFAD’ın resmi Twitter hesabından paylaşılan detaylara göre yaşanan olay hakkında daha fazla bilgiye ulaşılabileceği aktarıldı.

Diğer yandan, Adıyaman’da da 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu sarsıntının çevre iller tarafından da hissedildiği bilgisi paylaşıldı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, bir röportajında, 6 Şubat depreminin ardından bu bölgede yeniden bir deprem olabileceğine dair soruya cevap vererek, Hatay’dan Kahramanmaraş’a, Adıyaman’a doğru giden bölgede büyük bir depremi uzun süre beklemeyeceğini ifade etti. Ancak, Kahramanmaraş Elbistan depreminin komşu alanlarının riskli olabileceğini ve enerjinin transfer olduğu yerlerde depremlerin olabileceğini belirtti.

Adıyaman il risk azaltma planında yer alan bilgilere göre, Adıyaman’da bir fay hattının bulunduğu ve il sınırları içerisinde farklı fay segmentlerinin yer aldığı belirtildi. Bu fay hatlarından Besni fayının 6.6 büyüklüğünde deprem üretebileceği, Doğu Anadolu Fayı’nın Pütürge segmenti ve Güneydoğu Anadolu Bindirmesi’ne ait Gerger segmentinin ise 7.4 büyüklüğünde deprem üretebileceği vurgulandı. Bölgedeki aktif fay hatlarının Adıyaman için büyük risk oluşturduğu ve depremlerin potansiyelini artırdığı belirtilerek, bölgedeki deprem riski hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Karlıova’da Meydana Gelen 3.9 Büyüklüğündeki Deprem! Afad’dan Açıklama Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!