G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Yeni Öğretmenlik Kanunu Tasarısında Öğretmenlerin Yeni Görevleri İçin Değişiklikler Öngörülüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim camiasında gündemde olan konulardan biri de yeni öğretmenlik meslek kanunudur. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan bu kanun taslağında öğretmenlerin farklı görevlerde değerlendirilmesi öngörülmektedir. Taslak, yetersiz görülen öğretmenlerin merkeze çekilerek veri analizi gibi görevlere atanabileceğini belirtmektedir. Buna göre, haklarında yetersizlik tespit edilen öğretmenler düzenlenen eğitimlerden geçirilerek değerlendirmeye alınacak ve durumlarına uygun kadrolara atanabileceklerdir.

Bu yenilikçi adım eğitim camiasında farklı görüşleri de beraberinde getirmiştir. Bir kısım öğretmenler, bu kanun sayesinde gelişim sağlanacağını düşünürken diğer kısım ise kanunun mobbing gibi sorunlara yol açabileceği endişesini taşımaktadır. Bu maddeye ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanlığı mensupları, bu kanunla hizmet sınıfının değiştirilmesinin daha zor hale geleceğini ifade etmektedirler. Halihazırda tek bir müfettiş raporuyla hizmet sınıfı değiştirilirken, yeni kanunla birlikte birden fazla kriterin dikkate alınacağı belirtilmektedir.

Öğretmenlik meslek kanunundaki bu önemli değişiklikler yakın zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacak ve yasalaşması beklenmektedir. Ancak, kamuoyunda ve eğitim camiasında bu yeni düzenlemenin tartışmaları hala devam etmektedir. Öğretmenler arasında bölünmelere yol açan bu kanun taslağı, eğitim sisteminin nasıl etkileneceği konusunda da önemli bir gündem maddesi olmuştur.

Bu gelişmeler göstermektedir ki, eğitim sektöründe önemli değişikliklerin yaşanması ve öğretmenlerin yeni görevlerde değerlendirilmesi konusu oldukça hassas ve detaylı bir süreç gerektirmektedir. Öğretmenlik meslek kanununda yapılacak değişikliklerin eğitim sistemi ve öğretmenler üzerindeki etkileri iyi değerlendirilmeli ve herkesin menfaatleri göz önünde bulundurularak adımlar atılmalıdır. Bu süreçte, tüm paydaşların görüşleri alınarak daha sağlıklı ve uzlaşmacı bir kanun tasarısı oluşturulmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeni Öğretmenlik Kanunu Tasarısında Öğretmenlerin Yeni Görevleri İçin Değişiklikler Öngörülüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!