G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.161.429,09

İBB, 2024 Kurban Bayramı Hazırlıklarını Paylaştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılı Kurban Bayramı’nın 16-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacağını duyurdu. Bayram süresince belediye hizmetlerinin aralıksız olarak devam edeceği belirtildi. Ekiplerin 24 saat esasına göre çalışacakları ve vatandaşların herhangi bir aksaklık yaşamamaları için gerekli tedbirlerin alındığı açıklandı.

Kurban Bayramı boyunca, kaçan kurbanlık hayvanların yakalanması için özel ekiplerin görevlendirildiği ve hızla müdahale edecekleri bildirildi. Denetimlerin artırılacağı ve temizlik çalışmalarına ekstra önem verileceği vurgulandı. Bayram süresince, kişiselleştirilmiş İstanbul kart sahiplerinin toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabileceği duyuruldu.

İstanbul’da Avrupa ve Anadolu yakalarında toplam 5 ayrı noktada kurbanlık satışı ve kesimi için hizmet verecek tesisler bulunacak. Ekiplerin teknik arızalara karşı hazır bulundurulduğu, vatandaşlara 240 bin adet hijyenik kurban poşeti ücretsiz olarak dağıtılacağı belirtildi.

Kurban kesim alanlarında ibadet ve temizlik ihtiyaçları için mescit, lavabo, tuvalet ve dinlenme alanları bulunmaktadır. Ayrıca mobil büfe hizmetlerinin de sunulacağı tesislerde toplam 11 bin hayvan kapasitesine sahip kurban satış ve kesim alanları yer alıyor. Avrupa Yakası’nda Alibeyköy-Eyüpsultan ve Kayaşehir-Başakşehir; Anadolu Yakası’nda ise Paşaköy-Sancaktepe, Ferhatpaşa-Ataşehir ve Kurnaköy-Pendik bölgelerinde hizmet verilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kurban ibadetlerini rahat ve sağlıklı bir ortamda gerçekleştirebilmeleri için gerekli hizmetleri sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Kurban Bayramı öncesi alınan tedbirlerle birlikte, vatandaşların belediye hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanmaları hedeflenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB, 2024 Kurban Bayramı Hazırlıklarını Paylaştı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!