G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.161.429,09

Özel Eğitim Okulunda Şiddet Skandalı: Down Sendromlu Berat’a Öğretmen Darbesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda yaşanan olayda, 17 yaşındaki down sendromlu Berat Ü., öğretmen Mücahit Mert Hepgümüş tarafından darbedildi. Olay 24 Mayıs günü okulun güvenlik kamerasına yansıdı. Berat’ın annesi Serap C., oğlunu servisten alırken vücudunda morluklar fark etti. Berat ise “Hoca yaptı” diyerek öğretmenini suçladı. Serap C., olayı okul müdür yardımcısına iletti ancak başlangıçta önemsenmedi. Görüntüleri incelemek isteyen anne, down sendromlu oğlunun öğretmeni tarafından dövüldüğünü gördü.

Görüntülerde, öğretmen Hepgümüş’ün Berat’ı tekmelediği, sürüklediği ve darp ettiği anlar kaydedildi. Aynı gün okulda nöbetçi olan ve olayı gören Hepgümüş’ün eşi Z.H. ise olayı gördüğü halde sessiz kaldı. Serap C., oğlu için darp raporu alarak savcılığa suç duyurusunda bulundu ve Hepgümüş tutuklandı. Berat’ın avukatı Çiğdem Tan, yaşanan olayın basit yaralama olmadığını ve öğretmenin kasten yaralama suçundan cezalandırılması gerektiğini belirtti. İddianamede, öğretmenin basit yaralama suçundan cezalandırılması talep edildi ve mahkeme 24 Haziran’da Hepgümüş’ü yargılayacak.

Çocuğa yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayan avukat Tan, öğretmenin eşinin de suç işlediğini belirterek ona da suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. Savcılık, Hepgümüş’ün öğretmen olması ve mağdurun kendisini savunamayacak durumda olması nedeniyle cezasının artırılmasını talep etti. Bu korkunç olayda, şiddetin her türlüsünün kabul edilemez olduğu vurgulandı ve 1,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Olayın ardından Milli Eğitim Bakanlığı da konuyla ilgili soruşturma başlattı ve gerekli önlemlerin alınacağı belirtildi. Mahkeme kararının ardından Hepgümüş’ün verilecek cezayı çekmeye başlayacağı ifade edildi. Bu tür şiddet olaylarının önlenmesi ve benzer durumların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağı bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özel Eğitim Okulunda Şiddet Skandalı: Down Sendromlu Berat’a Öğretmen Darbesi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!