G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.156.525,65

Adana’da Sıcak Hava Etkisi: Araç Yangını ve Serinleme Çabaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’da hava sıcaklığının 43 dereceye ulaştığı ve araç termometrelerinin 50 dereceyi gösterdiği Sarıçam ilçesi Sezai Karakoç Bulvarı’nda bir otomobil yangını meydana geldi. Yangın hızla büyüyerek otomobili tamamen sardı ve itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen araç kullanılamaz hale geldi.

Kent merkezinde termometrelerin 43 derece sıcaklık gösterdiği günlerde, Adanalılar sıkça kullandıkları caddeleri terk ederek gölgelik alanlara yönelerek serinlemeye çalıştı. Parklardaki çeşmelerde yüzlerini yıkayanlar ve sulama kanallarında serinlemeye çalışan çocuklar da dahil olmak üzere, halk sıcaktan korunmanın yollarını aradı.

Parkta eşiyle yürüyen 70 yaşındaki Hüseyin Tatlı, haziran ayının sıcak geçtiğini ve gölgede bile olsalar hava sıcaklığının hissedildiğini belirtti. Geçmişte tarlada çalıştıkları dönemlerde yaşadıkları ‘sarı sıcak’ın şimdikinden daha az hissedildiğini ifade eden Tatlı, Adana’nın sıcaklarla mücadelesini anlattı.

Sıcak havadan bunalan Adanalılar, serinlemek için parklara ve ağaç gölgelerine sığındı. Bazı çocuklar ise boğulma tehlikesine rağmen sulama kanallarında yüzmeyi tercih etti. Yüreğir ilçesindeki bir sulama kanalında yüzen çocuklar, çevredekilerin uyarılarına rağmen dikkate almadı. 17 yaşındaki Mehmet Can Aslan, haftada iki kişinin boğulduğunu belirterek, yüzme bildiği için korkmadığını ve genellikle yüzme bilmeyen çocukların boğulduğunu söyledi.

Adana’da yaşanan sıcak hava dalgası nedeniyle vatandaşlar, ferah alanlara kaçarak serinlemenin yollarını aradı. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle, yetkililer halkı sıcak çarpmalarına karşı uyararak fazla güneş altında kalınmaması konusunda dikkatli olmalarını istedi. Adanalılar, sıcaklık artışının etkilerini hissetmeye devam ederken, meteoroloji yetkilileri de sıcak havanın bir süre daha devam edeceği konusunda uyardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adana’da Sıcak Hava Etkisi: Araç Yangını ve Serinleme Çabaları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!