G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.156.525,65

Muğla’da Orman Yangını: Havadan ve Karadan Müdahale Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yangın, ülkemizin güneybatısında bulunan Muğla ilinin Milas ilçesindeki Alaçamlar Mahallesi’nde meydana geldi. Ormanlık alanda kızılçam ağaçları arasında dün saat 15.30 sularında başlayan yangın, çevredeki vatandaşlar tarafından fark edilerek 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. Hemen harekete geçen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, 6 uçak, 4 helikopter, 45 arazöz, su tankerleri ve çok sayıda personel ile yangına müdahale etti.

Ekiplerin yoğun çabaları sonucunda alevler 1 saat içerisinde kontrol altına alınırken, yangın 2 hektarlık bir alanı küle çevirdi. Olayın ardından Milas Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatarak yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan incelemeler sonucunda bölgede çalışma yapan jandarma ekipleri, yangının yol kenarından ormana atılan bir sigara izmaritinden kaynaklandığını tespit etti. Bu sebeple ekipler, izmariti atan kişiyi tespit etmek ve soruşturmayı derinleştirmek adına çalışmalarına devam ediyor.

Yangının, çevreye ve doğal yaşama zarar vermeden kontrol altına alınması için ekiplerin gösterdiği hassasiyet takdirle karşılanmıştır. Vatandaşlarımızın da ormanlık alanlarda dikkatli olmaları ve çevreyi korumak adına gereken hassasiyeti göstermeleri önem arz etmektedir. Orman yangınlarının önlenmesi için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi, doğal felaketlerin önüne geçilmesinde büyük bir öneme sahiptir. Ormanlarımızı korumak, gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakmak için hepimizin el birliğiyle hareket etmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muğla’da Orman Yangını: Havadan ve Karadan Müdahale Devam Ediyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!