G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.155.433,64

Türk Tatilcilerin Yeni Rotaları: Yunan Adaları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de yer alan Bodrum, Çeşme gibi popüler tatil bölgelerinde artan fiyatlar, Türk tatilcilerin tercihlerini değiştirmeye başladığı görülüyor. Kapıda vize uygulamasının da etkisiyle, Türklerin yaz tatillerindeki yeni rotası Yunan adaları haline geldi. Yüksek fiyatlarla mücadele eden Türk tatilciler, Yunan adalarında daha ekonomik bir tatil imkanı buluyorlar.

Yunan adalarına tatil için giden Türkler, Türkiye’ye kıyasla daha uygun fiyatlarla karşılaştıklarını belirtiyorlar. Bir Türk turist, “Çok uygun, çok şaşırdık gerçekten. Türkiye ile kıyasladığımız zaman kendi ülkemizde Türk kahvesini daha pahalıya içiyoruz. Kos Adası’nda 2 Euro’ya Türk kahvesi içtik, Türkiye’de ise 120 TL civarında ödüyoruz” diyerek fiyat farkını vurguluyor.

Yunanistan’da bir restoranda çalışan bir kişi, Türk ziyaretçilerin artan fiyatlar sebebiyle Yunan adalarını tercih ettiklerini ifade ediyor. “Buraya geliyorlar çünkü fiyatlar ucuz, yemeklerimiz güzel. Türkiye’de fiyatlar pahalı olduğu için tercih ediyorlar” şeklinde konuşan çalışan, Türk turistlerin nedenlerini açıklıyor.

Deniz ürünleri fiyatları da Türk tatilcilerin dikkatini çeken bir konu. Aynı deniz ürünlerinin Yunan adalarında Türkiye’ye göre daha ekonomik olması, tatilcilerin tercihlerini etkiliyor. Örneğin; kalamar, ahtapot ve salata yiyen 3 kişi Yunan adalarında 65 Euro öderken, aynı menü Türkiye’de kişi başı 758 TL civarında ücrete tabi tutuluyor.

Yunan adalarında tatil yapmanın cazibesini artıran diğer bir faktör ise ücretsiz plajlar. Tatilciler, Türkiye’de ödedikleri plaj ücretlerini düşünmeden Yunan adalarında denizin ve güneşin keyfini çıkarabiliyorlar. Restoranlarda Türk tatilcileri için özel menülerin bulunması da dikkat çekiyor. Rodos’ta bir döner porsiyonun fiyatı 4.5 Euro iken, pizza 10 Euro ve hamburger ise 5 Euro civarında satılıyor. Bu durum da tatilcilerin Yunan adalarında daha ekonomik bir tatil imkanı bulmalarına yardımcı oluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Tatilcilerin Yeni Rotaları: Yunan Adaları!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!