G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.148.440,08

Dünya Bankası Türkiye’ye 10 Milyar Dolarlık Finansman Sağlayacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’ye halihazırda yürütülen tüm fonlara ek olarak 10 milyar dolarlık finansman geleceğini duyurdu. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) tarafından düzenlenen TSKB Kalkınma Günü’nde konuşan Lopez, Türkiye’nin son 20 yılında yüzde 5,4 ortalama büyüme sağladığını ve kişi başına düşen milli gelirin 26 yılda 4 katına çıktığını belirtti. Lopez, önümüzdeki yıllarda büyüme, sosyal kapsayıcılık ve sürdürülebilirlik olmak üzere üç ana başlığın üzerinde durulması gerektiğini vurguladı.

Yatırımların ekonomiyi verimli hale getirecek sektörlere akması gerektiğini belirten Lopez, enflasyonun etkisinin zamanla azalacağını ve sabırlı olunması gerektiğini ifade etti. Üretkenlik ve verimliliğe yönelik uzun vadeli bir bakış açısının önemine değinen Lopez, Türkiye’de enerji geçiş stratejisinin kritik bir konu olduğunu söyledi. Yenilenebilir enerjiye verilen önemi örnekleyen Lopez, İspanya’da elektrik fiyatının Avrupa’nın kuzeyindeki ülkelere kıyasla yüzde 40 daha ucuz olduğunu belirtti.

Dünya Bankası tarafından Türkiye’de devreye alınan yeşil fonlar hakkında bilgi veren Lopez, üretim mühendisliği alanında değişiklikler yapacak firmalara fonların aktarılacağını ve güneş panellerinin daha fazla kullanılmasının teşvik edileceğini açıkladı. Lopez, Türkiye’de kişi başına düşen milli gelirin arttığını ve ülkeler arasında uyumun önemli olduğunu vurguladı. Tarım sektörünün azalan ağırlığı ve sanayi ile hizmet sektöründeki artışı eleştiren Lopez, Türkiye’deki istihdamın sanayi ve hizmet sektörlerinde artarken tarım sektöründe azaldığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dünya Bankası Türkiye’ye 10 Milyar Dolarlık Finansman Sağlayacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!