G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,83
GR. ALTIN2.873,31
BTC2.143.304,83

Mayıs 2024’te Google Chrome Yine Zirvede!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mayıs 2024 tarihine gelindiğinde, dünyada en çok kullanılan web tarayıcıları belirlendi. Google Chrome, açık ara farkla en çok tercih edilen tarayıcı oldu. 2013 yılında Microsoft Internet Explorer ve Firefox’u geride bırakarak popülerliğini artıran Chrome, halen dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı konumunda yer alıyor. Mobil telefonlarda sıkça tercih edilen Samsung ve Safari gibi tarayıcılar da liste başlarında yer alıyor.

Mayıs ayı verilerine göre, Google Chrome, yüzde 65,12’lik pazar payıyla liderliğini sürdürüyor. Safari ise yüzde 18,17 oranıyla masaüstü ve mobil tarayıcılarda ikinci sırada yer alıyor. Microsoft Edge yüzde 5,21’lik pazar payıyla üçüncü sırada iken Firefox ve Samsung Internet ise dördüncü ve beşinci sıralarda bulunuyor.

En çok kullanılan tarayıcılar sıralamasında, Google Chrome’un yanı sıra Safari, Edge, Firefox, Samsung Internet ve Opera gibi tarayıcılar da popülerliğini koruyor. Türkiye’de ise masaüstü ve mobil kullanımda en çok tercih edilen tarayıcılar arasında Google Chrome yüzde 75,69’la ilk sırada yer alırken, Safari yüzde 12,67 payıyla ikinci sırada bulunuyor. Samsung Internet, Opera, Yandex ve Edge de Türkiye’de sıkça kullanılan tarayıcılar arasında yer alıyor.

Tüm dünyada ve Türkiye’de en çok kullanılan web tarayıcıları incelendiğinde, Google Chrome’un hala açık ara önde olduğu görülmektedir. Mobil kullanıma uygunluğu ve hızıyla dikkat çeken Chrome, bu alandaki liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Safari gibi alternatif tarayıcılar da özellikle mobil cihazlarda tercih edildiği için popülerliklerini korumaktadır. Toplumun internet kullanım alışkanlıkları ve mobil cihazlar üzerinden internet erişiminin artması, tarayıcı tercihlerini de şekillendirmektedir.

Sonuç olarak, Chrome’un liderliği devam ederken alternatif tarayıcıların da kendine özgü kullanıcı kitlesine hitap ettiği açıkça görülmektedir. İnternet tarayıcılarının popülerlik sıralaması genellikle kullanıcı alışkanlıkları, hız, güvenlik ve uyumluluk gibi faktörlere bağlı olarak değişebilmektedir. Bu nedenle, tarayıcı geliştiricilerin kullanıcı ihtiyaçlarını ve trendleri yakından takip ederek, tarayıcılarını sürekli olarak güncellemeleri gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mayıs 2024’te Google Chrome Yine Zirvede!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!