G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,45
GR. ALTIN2.869,44
BTC2.160.704,28

G7 Ülkeleri, Biden’ın Gazze İçin Ateşkes Önerisine Tam Desteği Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mayıs’ta ABD Başkanı Joe Biden, Gazze’deki çatışmaları sonlandırmak için üç aşamalı bir ateşkes planı açıkladı. ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Kanada ve Japonya liderlerinin oluşturduğu G7 ülkeleri, açıklanan plana tam desteklerini gösterdi. G7 Dönem Başkanı İtalya tarafından yapılan ortak bildiride, ateşkesin sağlanması, rehinelerin serbest bırakılması, insani yardımların artırılması ve krizin kalıcı olarak sonlandırılması için yapılan öneriyi desteklediklerini belirttiler.
Biden’ın 3 aşamalı ateşkes önerisine göre, ilk aşamada 6 haftalık bir ateşkes sürecinde İsrail’in Gazze’deki yerleşim yerlerinden çekilmesi ve esirlerin serbest bırakılması öngörülmektedir. ABD’nin bu önerisine Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Katar ve Mısır da destek verdi. İki devletli çözüm çağrısı yapan G7 dışişleri bakanları, kalıcı ateşkes için ABD Başkanı’nın önerisini ciddiyetle ele aldıklarını vurguladılar.
ABD’nin önerdiği plan çerçevesinde Gazze’ye yönelik saldırıların durması ve insani felaketin sona erdirilmesi gerektiği vurgulandı. Zorla yerinden edilenlerin kendi bölgelerine dönmesi ve İsrail güçlerinin Gazze’den tamamen çekilmesi gerektiği ifade edildi. Bakanlar, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına göre iki devletli çözümün uygulanmasını ve Gazze’nin yeniden inşa sürecinin başlatılmasının önemini vurguladılar.
G7 liderleri, İsrail’in ilerlemeye hazır olduğu anlaşmayı kabul etmesi gerektiğini belirtti ve Hamas’ı da anlaşmayı kabul etmeye çağırdı. G7 ülkeleri, krizin kalıcı olarak sona erdirilmesi adına ateşkes planını desteklediklerini ifade ettiler. ABD Başkanı Biden’ın ortaya koyduğu plan ile birlikte, Gazze’deki çatışmaların sonlanması ve insani yardımların artırılması amaçlanmaktadır. Hamas üzerinde etkili olan ülkelerin de anlaşmayı kabul etmeleri hususunda çağrıda bulunuldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
G7 Ülkeleri, Biden’ın Gazze İçin Ateşkes Önerisine Tam Desteği Verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!