G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.148.136,65

Fatih Altaylı: Yassıada, Albayrak Grubuna 300 bin TL’ye kiralandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fatih Altaylı, Yassıada adası ile ilgili bomba bir açıklama yaparak adanın Albayraklar Grubu’na aylık 300 bin TL karşılığında kiralandığını duyurdu. Altaylı aynı zamanda adada 220 yataklı otel ve konferans salonu gibi tesislerin bulunduğunu belirtti. Kendi açıklamasında, adanın İstanbul’da merkezden uzak bir villanın aylık kirası kadar kiralandığını ifade etti.

Yassıada ile ilgili gelişmeler sosyal medyayı sallarken, gazeteci Yılmaz Özdil de konuya dahil oldu. Özdil, adanın rant amaçlı kullanıldığını ve otel olarak hizmet verilmeye başlandığını belirtirken, Yassıada’da faaliyet gösteren ve zarar ettiği gerekçesiyle rezevasyona kapatılan Katre Island Otel’in Katar’a devredilmesini önermişti.

Yassıada’nın tarihi geçmişi de gündemde yer aldı. Adanın 4. yüzyıldan itibaren Doğu Roma İmparatorluğu döneminde sürgün yeri olarak kullanıldığı biliniyor. Byzans İmparatoru Theofilos döneminde ise adaya Platea Manastırı inşa edildi ve daha sonra kilise ve zindanlar olarak kullanıldı. Osmanlı döneminde ise 1858-1865 yıllarında adada elçilik görevi yapan İngiliz Henry Bulwer, adayı satın aldı ve Aziz Ignatius Manastırı’nın kalıntıları üzerine şato inşa etti.

Fatih Altaylı ve Yılmaz Özdil’in açıklamalarıyla gündemde yer alan Yassıada, Albayraklar Grubu’na aylık 300 bin TL karşılığında kiralanmasıyla dikkat çekiyor. Ada içerisinde bulunan otel ve konferans salonu gibi tesislerin kiralanması ve adanın tarihi geçmişi hakkındaki bilgiler, kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor. Yapılan bu kiralamalar ve öneriler, ada üzerindeki gelişmelerle ilerleyen günlerde daha fazla tartışma konusu olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fatih Altaylı: Yassıada, Albayrak Grubuna 300 bin TL’ye kiralandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!