G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,88
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.148.552,25

1 Milyon 38 Bin 192 Öğrenci LGS’ye Katıldı! İşte Testlerin Ayrıntılı İncelemesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavı dün gerçekleştirildi. Sınava girmek isteyen 1.2 milyon 8. sınıf öğrencisinden 1 milyon 38 bin 192’si başvuruda bulundu. LGS puanıyla öğrenciler Anadolu, fen, sosyal bilimler, mesleki ve teknik Anadolu liselerine geçiş yapabilecekler. Ayrıca LGS puanıyla bazı özel okullar da öğrenci kabul edecek. Öğrenciler herhangi bir okula giremezlerse yerel yerleştirme yöntemiyle evlerine en yakın okula geçebilecekler.

Sınavda müfredat dışı veya hatalı soru olmadığı, genel olarak kazanımlara uygun soruların yer aldığı bildirildi. Sınavda bilgiye dayalı soruların yanı sıra okuduğunu anlama, yorum yapma yeteneğini ölçen sorular da bulunmaktaydı. Matematikte Pisagor, çarpanlar, simetri gibi konulardan soruların çıkması öne çıktı. Fen Bilimleri sınavında deney düzenekleriyle ilgili detaylı sorular öğrencilerin dikkatini çekti.

LGS’nin Türkçe sınavında öğrencilerin kazanımların tamamından sorumlu tutuldukları, paragrafta ana düşünce sorusunun olmadığı ve dil zorluk seviyesinin yüksek olduğu belirtildi. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavında ise soruların neden-sonuç ilişkisi üzerine olduğu ve bilgiyi yoklayan nitelikte olduğu ifade edildi. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı ise önceki yıllara göre daha çeldirici ve dikkat gerektiren sorular içermekteydi.

Öğrencilerin sınavda zaman sorunu yaşamadıkları ancak matematikte zorlandıkları belirtildi. Bir öğrenci matematik testini zor bulurken diğerleri ise Türkçe ve İngilizce bölümlerinden memnun olduklarını ifade ettiler. Özellikle üslü sayılar ve silindir sorularının öğrencileri zorladığı görüldü.

LGS sınavı 973 yurt içi sınav merkezinde ve 3 bin 891 okulda gerçekleştirildi. İlk oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru yöneltildi. LGS sınavının sonuçları 28 Haziran’da ilan edilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1 Milyon 38 Bin 192 Öğrenci LGS’ye Katıldı! İşte Testlerin Ayrıntılı İncelemesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!