G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,88
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.164.297,69

Çin Halk Cumhuriyeti’ne Resmi Ziyaret! Detaylar Haberimizde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin daveti üzerine Bakan Murat Çelik’in 3-5 Haziran 2024 tarihlerinde Çin’e resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu. Ziyaret sırasında ikili ilişkilerin ele alınacağı ve güncel bölgesel, uluslararası konuların görüşüleceği belirtildi.

Açıklamada, Bakan Çelik’in ziyareti sırasında yapılacak görüşmelerde Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerin ele alınacağı ve ortak çıkarlar doğrultusunda iş birliğinin artırılması planlandığı ifade edildi. Ayrıca, iki ülke arasında iş birliği potansiyelinin değerlendirileceği ve gelecekteki ortak projelerin ele alınacağı belirtildi.

Çin ziyareti kapsamında, Bakan Çelik’in Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping ve Başbakan Li Keqiang ile de ayrı görüşmeler gerçekleştireceği bildirildi. Bu görüşmelerde, Türkiye ve Çin arasındaki stratejik ortaklık ilişkilerinin güçlendirilmesi ve ortak çalışma alanlarının geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Bakan Çelik’in Çin ziyareti sırasında Türkiye’nin bölgesel ve uluslararası konulardaki perspektifini de paylaşacağını ve Çin’in bu konulardaki görüşlerini dinleyeceğini belirtti. Ayrıca, ikili iş birliğinin yanı sıra, bölgesel barış ve istikrarın sağlanması için de görüş alışverişinde bulunulması planlandığı ifade edildi.

Çin ziyareti öncesinde Türkiye ve Çin arasındaki diplomatik ilişkilerin daha da güçlenmesi ve ikili ilişkilerin daha ileri seviyelere taşınması için çaba harcanacağı belirtildi. Bu kapsamda, ziyaretin karşılıklı anlayışın artırılmasına, iş birliğinin derinleştirilmesine ve ortak çıkarların korunmasına katkı sağlaması beklenmektedir.

Bakan Murat Çelik’in Çin ziyareti, Türkiye ve Çin arasındaki dostane ilişkilerin daha da derinleştirilmesi ve iş birliğinin artırılmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Ziyaretin sonuçları, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelecekteki seyrine olumlu etkiler yapması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çin Halk Cumhuriyeti’ne Resmi Ziyaret! Detaylar Haberimizde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!