G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,88
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.148.552,25

Trabzon’da Sıkı Pazarlık! Danayı 80 Bin TL’ye Almak İçin Mücadele Ettiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan kurban pazarında, 85 bin liraya satılan bir danayı 80 bin liraya almak için sıkı pazarlık yapan Rahman Durmuş adlı vatandaş, uzun süren mücadelenin sonunda istediği fiyattan almayı başardı. Trabzon’da bulunan Ortahisar Belediyesi tarafından kurulan kurban satış ve kesim alanı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hizmete girdi. 20 dönümlük alanda kurulan bu alana Türkiye’nin değişik illerinden besicilerin katılımıyla büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar satışa sunuldu. Besiciler ile vatandaşlar arasında, özellikle büyükbaş hayvan fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeniyle sıkı pazarlıkların başladığı belirtildi.

Kurban satış yerinde geçen yıla göre fiyatların yükselmesiyle birlikte sıkı pazarlıkların yaşandığı aktarıldı. Bayburtlu besici İsmail Balık tarafından satılan bir danayı 80 bin liraya almak isteyen Rahman Durmuş’un yoğun çabaları sonucunda başarılı bir pazarlık yaparak istediği fiyattan hayvanı satın aldığı belirtildi. Durmuş’un, “İsmail alacağım oni, gerekirse benim için zarar et” diyerek besiciyi ikna ettiği anlar kameralara yansıdı. Rahman Durmuş, pazar alanındaki fiyat artışıyla ilgili olarak zor günler yaşandığını, hayvan pazarına olan ilginin azaldığını ve alım gücünün zorlaştığını ifade etti.

Besici İsmail Balık ise yem ve hayvan nakliyesinin yüksek maliyetleri nedeniyle hayvan fiyatlarının arttığını dile getirdi. Kurban pazarına her yıl Bayburt’tan geldiklerini ve bu yıl 24 büyükbaş hayvan getirdiklerini belirten Balık, bu yılın başlangıcından itibaren 2 kez satış yaptıklarını söyledi. Başka bir besici Adem Tekeş ise Trabzon’a 12 yıldır hayvan satmaya geldiklerini ve satışlarda azalma olduğunu, fiyatların yüksek olmasından dolayı alıcı bulmakta zorlandıklarını paylaştı. Besici Hüseyin Kibar ise hayvanların fiyatlarının yüksek olmasının, vatandaşların alım gücünü etkilediğini ve geçen seneye göre satışların yavaş olduğunu belirtti. Fiyatların 80 bin liradan başlayıp 160 bin liraya kadar çıktığını söyleyen Kibar, havaların ısınmasıyla birlikte satışların artabileceğini umut ettiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Trabzon’da Sıkı Pazarlık! Danayı 80 Bin TL’ye Almak İçin Mücadele Ettiler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!