G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,84
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,97
GR. ALTIN2.931,40
BTC2.169.803,20

AKP’li belediyelerde tasarruf tedbirleri hayata geçiriliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından duyurulan tasarruf tedbirleri, AKP’li belediyeler tarafından da hayata geçirilmeye başlandı. AKP’ye yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesine göre, belediyeler kamuda tasarruf için genelgeler yayınladı ve 10 farklı başlık altında topladı. Zorunlu olmayan harcamalar azaltılacak ve kamu tüketim ve yatırım harcamalarında verimliliği artırmak için tasarruf ve verimlilik dönemi başlatıldı.

AKP’li belediyelerde tasarruf planı kapsamında birçok alanda sınırlamalar getirildi. Makam araçları azaltılırken, belediye başkanı ve başkan yardımcıları dışındakilere makam aracı sağlanmayacak. Birim amirlerinin kullandıkları araçlar ise bir havuzda toplanacak. Ayrıca 10 maddede tasarruf planlandı: 1- Makam araçlarının azaltılması, 2- Birim amirlerinin araç havuzundaki araçlardan ortak yararlanması, 3- Aylık yakıt limitinin iki depo ile sınırlanması, 4- Fazla mesainin kaldırılması ve vardiyalı sistem getirilmesi, 5- Etkinliklerin kısıtlanması, 6- Hediyelerin alınmaması, 7- Baskılı malzemelerin alınmaması, 8- Tanıtma ve ağırlama giderlerinin kısılması, 9- İlanlara kısıtlama getirilmesi, 10- Araç bakımlarının belediye atölyelerinde yapılması.

AKP’li belediyelerin aldığı bu tasarruf önlemleri, hükümetin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ekonomi alanındaki reform paketlerine paralel olarak hayata geçirilmeye başlandı. Bu tasarruf planlarıyla kamu harcamalarının kontrol altına alınması ve bütçe açığının azaltılması hedefleniyor. Tasarruf tedbirlerinin yanı sıra, bakanlık ve kamu kurumlarında da benzer uygulamaların hayata geçirileceği belirtiliyor.

AKP’li belediyelerin aldığı bu tasarruf önlemleri, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Halkın ve muhalefet partilerinin de bu tasarruf planlarına olumlu yaklaştığı görülüyor. Ancak, bazı kesimler ise bu önlemlerin yetersiz olduğunu ve daha kapsamlı adımlar atılması gerektiğini savunuyor. Tasarruf tedbirlerinin uygulanmasıyla birlikte, kamuda harcamaların denetim altına alınması ve daha ekonomik bir yapıya kavuşturulması amaçlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’li belediyelerde tasarruf tedbirleri hayata geçiriliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!