G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,88
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.164.297,69

DenizBank Yönetim Kurulu Üyesi’nden Şok İtiraf: “Fatih Terim’den 300 Bin Dolar Aldı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da DenizBank Yönetim Kurulu Üyesi Tanju Kaya, bankada yaşanan olayı açıkladı. Seçil adlı kişinin hisse senedi zararını kapatmak için önce bir arkadaşından ve ardından da Fatih Terim’den para aldığını belirtti. Ayrıca futbolculardan da para aldığını ifade etti. Kaya, hakimin sorusu üzerine şube müdürlerinin özel müşteriler için gişe dışı uygulama yapma yetkisi olmadığını söyledi. Ancak ses kaydı alarak işlem yaptırabilirler, talimat verebilirlerdi. Denizbank Teftiş Kurulu Başkanlığı İnceleme Soruşturma Grubu Yöneticisi Cenk İzgi ise yapılan incelemede paraların hesaplarda olmadığını tespit ettiklerini kaydetti.

İzgi, Arda Turan ve Emre Belözoğlu’nun hocaya güvenerek bu işe giriştiğini belirtti. Arda Turan’ın üzerine atılan suçlamalardan rahatsız olan Turan, inceleme sürecinde savcılığa yönlendirilmelerinden memnun olmadıklarını ifade etti. İzgi, savcının Seçil Hanım’a ne vadettiklerini sorguladığı soruya ise bankacılık sistemlerinde herhangi bir muhasebenin gerçekleşmediğini dile getirdi.

Seçil Erzan ise savunmasında bankadaki güvenlik ihmallerinin açıkça gözlemlendiğini ifade etti. Gişe işlemlerini banka dışında yapmalarının yasak olduğunu, ancak bunu sıklıkla yaptıklarını belirtti. Ayrıca şubenin poşetle para almalarının yasak olduğunu açıkladı. Erzan ayrıca, bazı müşterilerin evlerine para götürdüklerini ve bu durumun banka tarafından sorgulanması gerektiğini söyledi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, duruşmayı 20 Eylül’e erteledi.

Son olarak, Fatih Terim’in adının karıştığı ‘FATİH HOCA FONU’ iddiaları da gündemde. Erzan’ın savunmasına göre, bankada risk oluşturabilecek krediler verilirken belirli limitler ve koşullar belirlenmişti. Arda Turan’ın kredisinin kapatılma süresi de bu koşullar çerçevesinde belirlenmişti. Gelecek günlerde konunun detaylı bir şekilde ele alınması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DenizBank Yönetim Kurulu Üyesi’nden Şok İtiraf: “Fatih Terim’den 300 Bin Dolar Aldı”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!