G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,51
CNY4,85
GBP44,83
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,93
GR. ALTIN2.931,65
BTC2.133.371,31

TÜRGEV’in Yeni Başkanı Hatice Akıncı Yılmaz Kimdir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜRGEV’in 2024 Olağan Genel Kurul Toplantısı, 31 Mayıs cuma günü SETA Vakfı’nda gerçekleşti. Toplantıya vakıf meclis üyeleri katıldı. Doç. Dr. Fatmanur Altun, 2018’den beri TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürdü ancak görevini devretme kararı aldı. Altun, yaptığı konuşmada TÜRGEV’in kurumsallaşma sürecinde atılan adımlardan bahsederek, vakıfçılığın bir bayrak yarışı olduğunu ve bu bayrağı taşıyan her kişinin en iyi şekilde görevini yerine getirmeye çalıştığını belirtti.

Toplantı sonucunda, Esra Albayrak, Ali Kâmil Güzel, Fatih Selman, Burcu Birinci, Hakan Kekeç, Özgül Özkan Yavuz, Sultan Işık ve Ömer Faruk Yeşilyurt yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. Ayrıca, Murat Şeker, Feride Nur, Müberra Bingöl ve Muradiye Ateş yedek yönetim kurulu üyesi oldu. Vakıf Meclisi üyeleri arasında Bilal Erdoğan, Esra Albayrak, Mustafa Demir ve Mevlüt Uysal da yer aldı.

TÜRGEV’in gelecek dönemi hakkında kararlar alınırken, Filistin’in haklı davasında destek olacakları vurgulandı. Hatice Akıncı Yılmaz, gerçekleşen devir teslim töreniyle TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine başladı.

Hatice Akıncı Yılmaz, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisansını Fordham Üniversitesi’nde yapmıştır. İstanbul Medipol Üniversitesi’nde doktora çalışmalarına devam etmekte olan Akıncı Yılmaz, avukatlık geçmişi ve akademik kariyeri ile tanınmaktadır. Ayrıca, birçok sivil toplum kuruluşunda görev almış ve çeşitli pozisyonlarda bulunmuştur. Akıncı Yılmaz, İngilizce ve Osmanlıca dillerinde ileri düzeyde olup, evli ve üç çocuk annesidir.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TÜRGEV’in Yeni Başkanı Hatice Akıncı Yılmaz Kimdir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!