G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,51
CNY4,85
GBP44,83
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,93
GR. ALTIN2.931,65
BTC2.133.371,31

LGS Sınavı için Nüfus Müdürlükleri 2 Haziran’da Açık Olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrencilerin ihtiyaç duyacakları belgeleri alabilmesi amacıyla, nüfus müdürlükleri 2 Haziran’da açık bulundurulacak. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) dolayısıyla sınav merkezi olan il ve ilçelerde nüfus müdürlüklerinin 2 Haziran Pazar günü 07.00-10.00 saatlerinde açık tutulacağı belirtildi. Öğrencilerin vakit kaybı yaşamamaları için başvurudan önce sınav giriş belgesini ibraz ederek ebeveyni ile müracaat etmesi gerekiyor.

Bu yıl 2 Haziran’da gerçekleşecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin başvuru yaptığı bilgisi paylaşıldı. Sınav, 973 yurt içi sınav merkezinde 3 bin 891 okulda 62 bin 663 salonda gerçekleşecek. Ayrıca yurt dışında da sınavlar 11 sınav merkezi ve 11 okuldaki 35 salonda yapılmakta. Sınavın kapsamında içerik, sınav süreleri ve soruların dağılımında herhangi bir değişiklik olmayacak.

Sınavda yapılacak oturumlar birinci oturum ve ikinci oturum olarak planlanmıştır. Birinci oturumda 50 soruluk sözel alandan oluşan sınav 75 dakika sürecekken, ikinci oturumda 40 soruluk sayısal alandan oluşan sınav 80 dakika sürecektir. Sınavın içeriği geçen yıl olduğu gibi bu yıl da değişmeyecek ve öğrencilere 90 çoktan seçmeli soru sorulacaktır.

Sınavda 8. sınıf öğretim programları esas alınırken sınav soruları, ilgili dersin öğretim programları doğrultusunda hazırlanmıştır. Öğrencilerin okula devamı, derse aktif katılımı ve ders kitaplarında yer alan soru ve etkinlikleri anlayarak yapmış olmaları, sınavda istedikleri sonucu almalarını kolaylaştırabilir. Ayrıca öğrencilerin sınava daha iyi hazırlanmalarını desteklemek adına örnek sorular ve çözüm videoları da hazırlanmıştır.

LGS merkezi sınavına katılacak öğrencilerin fotoğraflı sınav giriş belgeleri öğrencilere teslim edilmeye başlanmıştır. Sınav giriş belgelerinde öğrencinin kimlik bilgileri ve sınava gireceği yer detaylı olarak belirtilmiştir. Son olarak, sınav sonuçları 28 Haziran’da açıklanacak ve aynı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayınlanacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
LGS Sınavı için Nüfus Müdürlükleri 2 Haziran’da Açık Olacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!