G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,20
CNY4,83
GBP44,74
EURO/USD1,08
BIST8.974,32
Petrol74,46
GR. ALTIN2.991,11
BTC2.322.670,63

AFAD Personeline Selde Etkin Müdahale Eğitimi Verildi: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinden geçen Dicle Nehri’nde AFAD personeline su üstü arama kurtarma eğitimleri verildi. Eğitim kapsamında senaryo gereği suya düşen bir kişi kurtarılarak iple sudan çıkarıldı ve suyun karşısındaki kişilere yardım ulaştırıldı. Ayrıca botlarla su üzerinde arama-kurtarma çalışmaları yapıldı. AFAD Diyarbakır Dalış Ekibi Amiri Ömer Babrak, 140 personele eğitim verdiklerini ve eğitim sürecinin 5 gün sürdüğünü belirtti. Eğitimlerin teorik olarak başladığını ve şimdi de pratik eğitimlerin devam ettiğini açıkladı. Geçen hafta Diyarbakır genelinde eğitimlerin başladığını ve bu hafta Sivas, Mardin ve Muş’tan gelen AFAD personellerini konuk ettiklerini ifade etti.

AFAD Ankara yüzme uzmanı Kubilay Kutay, vatandaşları dere kenarlarına ev yapmamaları konusunda uyardı. Dere kenarlarına ev yapmanın riskli olduğunu belirten Kutay, Meteoroloji ve AFAD’dan gelen bilgilerin turuncu alarm verdiğini ve bu uyarıların dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Sel taşkınlarında kayıpların önlenmesinin önemli olduğunu ifade eden Kutay, vatandaşların sel durumlarında güvenli bölgelere gitmeleri gerektiğini söyledi. Eğitimlerin temelinde ekip içi uyumun önemli olduğunu ifade eden Kutay, ekip içinde uyumlu olmanın ve birbirlerine yardımcı olmanın kurallardan biri olduğunu belirtti. Buradaki akış hızının diğer bölgelere göre daha düşük olduğunu ve personellerin yüzme ve kurtarma yeteneklerini değerlendirdiklerini belirtti.

Eğitimlerin devam edeceği ve AFAD personellerine farklı konularda eğitimlerin verileceği belirtildi. Katılımcılar, pratik eğitimler sayesinde gerçek hayatta karşılaşabilecekleri durumlar karşısında nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğreniyorlar. AFAD ekipleri, her zaman en iyi şekilde hazır olmak ve toplumun güvenliğini sağlamak adına çeşitli eğitimler alıyorlar. Bu eğitimler sayesinde afet durumlarında hızlı ve etkin müdahale sağlanarak olası kayıplar en aza indirgenmeye çalışılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AFAD Personeline Selde Etkin Müdahale Eğitimi Verildi: İşte Detaylar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!