G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,47
CNY4,84
GBP44,78
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
Petrol79,06
GR. ALTIN2.904,50
BTC2.070.521,51

TÜSİAD’dan Yeni Eğitim Müfredatına Eleştiri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni eğitim müfredatına yönelik eleştirilerde bulundu. Dernek, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada, Cumhuriyet değerlerine, çağdaş eğitim normlarına ve bilimselliğe uygunluğa ilişkin endişelerini dile getirdi. Yapılan açıklamada, Talim Terbiye Kurulu’nca 67 binden fazla görüş ve önerinin alındığı belirtildi. TÜSİAD, müfredatın çocukların geleceğine katkı sağlamayacağı konusunda uyarıda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni öğretim programına ilişkin değerlendirme süreci sonrasında yapılan açıklamada, genel tashihlerin yapıldığı ve görüşlerin öğretim programlarına yansıtıldığı belirtildi. Müfredatın, Cumhuriyet değerlerine, demokratik katılımcılık ilkesine ve çağdaş eğitim normlarına uygun olmadığına dikkat çekildi. TÜSİAD, Milli Eğitim Bakanlığı’na iletilen görüş belgesinde müfredata yönelik eleştirilerini detaylı bir şekilde açıkladı.

Yeni müfredata yapılan eleştirilerde, özellikle müfredatın ana yaklaşımını içeren ortak metin ve içeriği konusunda ciddi endişeler dile getirildi. Eğitim paydaşları ve kamuoyu, yapılan eleştirilerin dikkate alınarak müfredatta gerekli değişikliklerin yapılıp yapılmadığını öğrenmek istiyor. TÜSİAD, akıl ve bilim temelli eğitimin önemine vurgu yaparak, yeni müfredatın çocukların geleceğine ve ülkenin kalkınma hedeflerine katkı sağlamayacağı uyarısında bulundu.

Toplumsal ve ekonomik gelişim için fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmenin önemine değinen TÜSİAD, çocukların ve gençlerin eğitimine güven verilmesi gerektiğini belirtti. Müfredatta yapılan değişikliklerin akıl ve bilim doğrultusunda yapılması gerektiği vurgulandı. Geleceğin teminatı olan çocukların nasıl bir eğitim alacakları konusunda güvenilir bir ortamın sağlanması gerektiği üzerinde duruldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TÜSİAD’dan Yeni Eğitim Müfredatına Eleştiri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!