G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.154.999,06

‘Bataklık’ Operasyonunda 72 Sanığa Beraat Kararı! Örgüt Liderleri Serbest Bırakıldı – Karar Şaşırttı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

73 SANIĞIN YARGILANDIĞI ‘BATAKLIK’ DAVASINDA KARAR ÇIKTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın uyuşturucu ve suç gelirlerine yönelik yürüttüğü ‘Bataklık’ soruşturmasına ilişkin 73 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, aralarında örgüt liderleri Nejat Daş ve Çetin Gören’in de bulunduğu 73 sanık hakkında beraat kararı verdi.

HAZIRLANAN İDDİANAMEDEN YARGILAMA SÜRECİNE

Ankara’da 30 Haziran 2020’de başlatılan operasyonla, 9 ülkede faaliyet gösterdiği belirtilen, örgüt liderleri Nejat Daş ve Çetin Gören ile birlikte 113 kişi gözaltına alındı. Örgüt liderlerinin de aralarından bulunduğu 26 sanık mahkemece tutuklandı. Hazırlanan iddianamede, Nejat Daş ve Çetin Gören örgüt lideri, 5 kişi örgüt yöneticisi, 53 kişi örgüt üyesi ve 13 kişi ise örgüte yardım eden pozisyonunda yer aldı. Toplam 73 sanık hakkında Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada tutuklu sanıklardan 18’i tahliye edildi. Kalan 8 sanık ise sonraki celsede tahliye edildi.

BERAAT KARARI VE YENİ TAHKİKAT

Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Mahkeme, önceki celsede savcının mütalaasını açıkladığını hatırlatarak, sanıklara ve avukatlarına savunma yapma hakkı tanıdı. Sanıklar ve avukatları, isnat edilen suçların unsurlarının oluşmadığını belirterek beraatlerini talep etti. Mahkeme, örgüt lideri oldukları iddiasıyla yargılanan Nejat Daş ve Çetin Gören ile birlikte 72 sanığın beraatine karar verdi. 73 sanık hakkında örgüte üye olmak suçundan yargılanan 53 ve örgüte yardım etmek suçundan yargılanan 13 sanık da beraat etti. Sanıklardan Servet Daş ise ‘6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet suçundan 4 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

MAHKEME KARARLARI VE GEREKÇELERİ

Mahkeme, sanıkların suçları işlediklerine dair somut, kesin ve yeterli delil bulunamadığı gerekçesiyle beraat kararını oy birliğiyle aldı. ‘Bataklık’ davasında verilen kararlar, kamuoyunda merakla beklenen bir sürecin sonuçlanmasıyla önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu kararın ardından, toplumda adalet duygusunun nasıl şekilleneceği ve benzer soruşturmaların yönü konusunda da yeni bir perspektif oluşabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Bataklık’ Operasyonunda 72 Sanığa Beraat Kararı! Örgüt Liderleri Serbest Bırakıldı – Karar Şaşırttı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!