G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’dan önemli açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, halka hitaben yapmış olduğu konuşmada, Tavuş Bölgesi’nde Azerbaycan ile yapılan sınır belirleme çalışmalarının sonuçlandığını ve bu çalışmaların ülkesinin egemenliği ve güvenliği için önemli olduğunu belirtmiştir. Bu sürecin ulusal devlet ideolojisi ve vizyonunda yer alması gerektiğini vurgulayan Paşinyan, ‘tarihi Ermenistan’ arayışının gerçekçi bir Ermenistan inşa etme çabalarını engellediğini ifade etmiştir.

Paşinyan, Sovyetler Birliği dönemi ve sonrasındaki anlayışların Ermenileri mevcut topraklar dışında bir Ermenistan aramaya ittiğini belirterek, bu durumun uluslararası ilişkilerde bir unsur olarak da kullanıldığını dile getirmiştir. Gerçek Ermenistan için barış gündemine ve gerçekçi bir stratejik vizyona ihtiyaç olduğunu savunan Paşinyan, aksi takdirde barışın mümkün olamayacağını ve devletin gelişiminin engelleneceğini ifade etmiştir.

Hükümetinin vatan ve devlet kavramlarını ayrıştırmadığını, aksine birleştirmeye çalıştığını belirten Paşinyan, bu durumun Ermenistan Cumhuriyeti’ni kurma ve güçlendirme yolunda tek doğru olduğunu ifade etmiştir. Kendisinin de ‘tarihi Ermenistan’ psikolojisinden ‘gerçek Ermenistan’ psikolojisine zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Paşinyan, sınırları çizilmiş, egemen ve demokratik, 29 bin 743 kilometrekarelik ‘gerçek Ermenistan’ın devlet ideolojisi ve vizyonuna sahip olması gerektiğini vurgulamıştır.

Bu sürecin, hükümetin politikaları ve stratejik ihtiyaçlarının bir parçası olması gerektiğini belirten Paşinyan, Ermenistan’ın kalkınması ve geleceğinin engellenmesi durumunda ihtiyaç duyulan barışın da ulaşılamaz hale geleceği uyarısında bulunmuştur. Paşinyan, bu süreçte devletin varlığının sürdürülebilmesi için gerçekçi bir stratejik vizyonun benimsenmesi gerektiğini ifade etmiştir.

Son olarak, Paşinyan’ın yapmış olduğu konuşmanın tam metni Anadolu Ajansı (AA) tarafından yayınlanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’dan önemli açıklamalar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!