G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,29
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol75,12
GR. ALTIN2.831,69
BTC2.158.217,33

Fenerbahçe EuroLeague Final Four’da mağlup oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa basketbolunun en prestijli organizasyonu EuroLeague’nin Final Four maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Yunan takımı Panathinaikos’a 73-57 mağlup olarak şampiyonluk şansını kaybetti. Sarunas Jasikevicius’un yönettiği Fenerbahçe ve Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos, Almanya’nın başkenti Berlin’deki Uber Arena’da karşı karşıya geldiler. Maç, Panathinaikos’un 73-57’lik üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşma geç başladı ve ilk çeyrekte Panathinaikos önde gitti. Kendrick Nunn’un etkili performansıyla Yunan ekibi 12-0’lık bir seri yakaladı ve ilk çeyreği 22-13 önde tamamladı. Fenerbahçe ikinci çeyrekte farkı kapattı ve soyunma odasına 38-36 geride gitti. Üçüncü çeyrekte ise Panathinaikos, farkı tekrar açarak son bölüme önde girdi ve maçı 73-57 kazandı.

Fenerbahçe’nin hızlı başlayamadığı son çeyrekte Panathinaikos üstünlüğü elde etti. Sarı-lacivertli takım, fırsatları değerlendiremeyerek puan farkını kapatamadı ve maçtan 73-57 mağlup ayrıldı. Bundan sonraki adımlar ise Real Madrid – Olympiakos karşılaşmasının kaybedeni olan Olympiakos ile üçüncülük maçında mücadele edecek olmaları.

Maç esnasında Berlin’deki Uber Arena’da Türk taraftarlar büyük ilgi gösterdiler. Gün boyunca Alexanderplatz meydanında toplanan sarı-lacivertli taraftarlar, maç saatini beklemek için arenanın etrafında bir araya geldiler. Panathinaikos’u desteklemek üzere gelen Yunan taraftarlarla karşılıklı tezahüratlar yaparak maça renk kattılar. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da maçı izleyenler arasındaydı ve final ile üçüncülük maçlarını takip etmeye devam edecek.

Panathinaikos, 12 yıl aradan sonra Final Four’a geri döndü ve uzun bir aradan sonra tekrar Yunan takımlarından birinin şampiyonluk yolunda olması heyecan yarattı. Takımın son Final Four deneyimi 2012 yılına dayanıyor ve bu sezon ilk kez Türk başantrenörü Ergin Ataman yönetiminde turnuvada yer aldılar. Son olarak, 12 yıl önce Final Four’un kazananı olan Olympiakos’un yeniden Panathinaikos ile aynı turnuvada yer alması rekabeti daha da artırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fenerbahçe EuroLeague Final Four’da mağlup oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!