G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Türkiye’nin Gaz Aydınlığı: Enerji Bakanı Bayraktar’dan İthalata Son Veren Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğal gaz üretimindeki başarının yeni bir rekora ulaştığını duyurdu. Bakan Bayraktar, günlük olarak 5 milyon metreküp doğal gaz üretildiğini açıkladı.

Bayraktar, katıldığı Habertürk canlı yayınında yaptığı açıklamada doğal gazın Türkiye için kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, artık ithal gazdan üretime geçildiğini belirtti. Doğal gazın hem hane halkı hem de sanayi için önemli bir enerji kaynağı olduğunu ifade eden Bayraktar, Türkiye’nin Karadeniz’de keşfedilen doğal gaz sahası sayesinde kendi gazını üretebilir hale geldiğini dile getirdi.

Sakarya gaz sahasından günlük 5 milyon metreküp doğal gaz üretildiğini belirten Bakan Bayraktar, bugün itibarıyla 20 milyon haneye doğal gaz ulaştırıldığını aktardı. Üretilen doğal gazın hane ihtiyaçlarının yüzde 10’unu karşılayabildiğini belirten Bayraktar, sanayi ve elektrik sektöründe Türkiye’nin yıllık tüketiminin 50 milyar metreküp olduğunu söyledi. Bakan Bayraktar, üretimin henüz erken aşamalarda olduğunu, hedeflerinin ilk etapta hane ihtiyaçlarını karşılayabilmek olduğunu ifade etti.

Hedeflerinin 2025’in ilk çeyreğinde günlük 10 milyon metreküp doğal gaz üretmek olduğunu belirten Bayraktar, bu sayede 20 milyon haneye doğal gaz ulaştırmayı planladıklarını dile getirdi. Bunun için üretimi 5 katına çıkarmaları gerektiğini söyleyen Bayraktar, 2028 yılına kadar bu hedefe ulaşmayı planladıklarını açıkladı. Bakan Bayraktar, evlerde kullanılan doğal gazın tamamının bu sahadan karşılanacağını belirtti.

Alparslan Bayraktar’ın açıklamaları, Türkiye’nin enerji üretiminde önemli bir döneme girdiğini ve doğal gaz konusundaki bağımsızlığını artırmayı hedeflediğini gösteriyor. Ülkenin kendi kaynaklarıyla enerji ihtiyacını karşılayabilmesi, ekonomik ve stratejik açıdan büyük bir avantaj sağlayabilir. Bu başarıyla birlikte Türkiye’nin enerji sektöründeki gücü ve etkinliği de artabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin Gaz Aydınlığı: Enerji Bakanı Bayraktar’dan İthalata Son Veren Açıklama!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!