G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,83
GR. ALTIN2.873,31
BTC2.143.304,83

Google, Afrika ve Avustralya’yı birbirine bağlayacak dev fiber optik kablo projesi için tarih verdi: 2026’yı hedefliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkezli teknoloji şirketi, Google, Afrika ve Avustralya kıtalarını birbirine bağlayacak yeni bir fiber optik kablo projesi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. “Umoja” adı verilen proje kapsamında, kablonun Kenya’dan yola çıkarak Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Ruanda, Uganda, Zambiya ve Zimbabve dahil olmak üzere birçok ülkeden geçerek Güney Afrika’ya ulaşması planlanıyor.

Google, kablo projesinin karasal kısmını tamamladığını duyurdu ancak Hint Okyanusu üzerinden Avustralya’nın Perth şehrine taşıma çalışmaları devam ediyor ve tamamlanacağı net bir tarih belirtilmedi. Proje, Afrika genelinde meydana gelen yaygın kesintilerin ardından hayata geçiriliyor ve Google Cloud’un küresel ağ altyapısından sorumlu Başkan Yardımcısı Brian Quigley, projenin dayanıklı ağın sürdürülmesi açısından kritik önemde olduğunu belirtiyor.

Google, daha önce de Portekiz’i Nijerya ve Güney Afrika’ya bağlayan Equiano gibi Afrika merkezli çeşitli kablo projelerine yatırım yapmıştı. Bu yeni kablo projesi ile daha kaliteli hizmet sunulması hedefleniyor. Şirket ayrıca, Güney Amerika’yı Asya-Pasifik’e bağlayacak bir diğer deniz altı kablo projesini de hayata geçirmeyi planlıyor.

2026 yılına doğru tamamlanması beklenen bu yenilikçi proje, dünya genelinde birçok deniz altı kablo projesine katkı sağlayarak veri merkezinin daha kaliteli hizmet sunmasına olanak tanıyacak. Google, teknolojik altyapısını genişleterek kullanıcılarına daha hızlı ve kesintisiz bir internet deneyimi sunmayı hedefliyor. Bu projeler, teknoloji dünyasında önemli bir adım olarak kabul ediliyor ve ilerleyen dönemde internet kullanımı üzerinde olumlu etkiler yaratacağı düşünülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Google, Afrika ve Avustralya’yı birbirine bağlayacak dev fiber optik kablo projesi için tarih verdi: 2026’yı hedefliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!