G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,83
GR. ALTIN2.873,31
BTC2.143.304,83

Musk: Yapay Zeka İşlerimizi Alacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikalı teknoloji milyarderi Elon Musk, yapay zekanın mesleklere etkisini değerlendirdi. Musk’a göre, insanların işlerini yapay zekanın alacağı bir gelecekte, “muhtemelen hiçbirimizin işi olmayacak.” Tesla ve SpaceX’in sahibi olan Musk, yapay zekanın insanları işlerinden edeceğini düşündüğünü belirtti. Bunun kötü bir şey olmadığını da vurguladı. Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen VivaTech teknoloji konferansına video konferans yoluyla katılan Musk, mesleklerin “isteğe bağlı” olacağı bir geleceğe doğru yol aldığımızı söyledi.

Yapay zekanın yeteneklerinin hızla arttığını belirten Musk, sektörlerin ve mesleklerin nasıl dönüşeceği konusunda endişeler dile getirdi. Yapay zekanın yayılmasının, gelecekte nasıl bir işsizlik ortamı yaratacağı tartışılırken, Elon Musk bu konuda en büyük endişesinin yapay zeka olduğunu ifade etti. Mars’a olan umudunu dile getiren Musk, insanlığın karşılaşabileceği en büyük tehdidin yapay zeka olduğunu belirtti.

Musk ayrıca, yapay zekanın insanların duygusal tatminini etkileyip etkilemeyeceğini de sorguladı. Bilgisayar ve robotların insanlardan her şeyi daha iyi yapabildiği bir senaryoda, insanların yaşamlarının anlamsız hale gelip gelmeyeceği konusunda da düşüncelerini paylaştı. İnsanların yapay zekaya anlam yüklenebileceğini belirten Musk, bu konuda anne babaları da uyararak, çocukların sosyal medya kullanımını kısıtlamalarını tavsiye etti. Çünkü çocukların, yapay zeka tarafından programlanarak dopamin seviyelerinin yükseltildiğini ve bu durumun zararlı olabileceğini belirtti.

Son olarak, Musk sosyal medyanın çocukların dopamin seviyelerini maksimumda tutacak şekilde programlanmasının zararlı olduğunu vurguladı. Sosyal medyanın yapay zeka tarafından yönetildiğini ifade eden Musk, bu durumun çocuklar için olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirtti. Elon Musk’ın yapay zeka ve teknolojinin geleceğe etkileri konusundaki endişeleri ve öngörüleri, teknoloji dünyasında geniş çapta tartışılmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Musk: Yapay Zeka İşlerimizi Alacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!