G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,56
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,34
GR. ALTIN2.880,89
BTC2.177.922,37

Adnan Oktar’ın Cezaevinden Örgütsel Faaliyetleri! Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada, silahlı suç örgütü lideri Adnan Oktar’ın cezaevinde örgüt faaliyetlerine devam ettiği iddiasıyla 20 sanıklı güncel yapılanması yargılanmaya devam ediyor. Tutuklu sanık olan Adnan Oktar duruşmaya katılmazken, 5 tutuklu ve 5 tutuksuz sanık avukatlarıyla birlikte hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan sanıklardan Meltem Daban, Adnan Oktar’ı sevdiğini ve ruhunun temiz olduğunu belirterek, onunla temas kurmanın vazgeçilmez bir duygu olduğunu dile getirdi. Diğer tutuklu sanık Ferhunde Eda Babuna ise mahkemenin dosyayı hukuka aykırı bir şekilde elinde tuttuğunu ve suçlanan birçok kişinin suçu henüz ispatlanamadığını ifade etti. Adnan Oktar’ın kendisine sevgi, saygı ve dostluk verdiğini belirten Babuna, onun kendisi için bir dost olduğunu vurguladı.

Mahkeme, sanık avukatlarının savunmalarını almak için duruşmayı yarına erteledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Adnan Oktar’ın cezaevinde örgüt faaliyetlerini sürdürdüğü ve özellikle avukatlar aracılığıyla örgütü canlı tutmaya çalıştığı belirtildi. Oktar’ın örgüt üyeleri üzerinde baskı kurduğu, yeni üyeler kazanmaya çalıştığı ve örgütün faaliyetlerinin devamını sağladığı iddia edildi.

İddianamede Adnan Oktar, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna’nın ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’ suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Ayrıca diğer şüphelilerin de çeşitli suçlardan hapis cezası almaları istendi. Duruşma yarın devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adnan Oktar’ın Cezaevinden Örgütsel Faaliyetleri! Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!