G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO37,47
CNY4,83
GBP44,82
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
Petrol79,52
GR. ALTIN2.883,45
BTC2.059.833,22

Gelir İdaresi Başkanlığı İhbarda Bulunanlara Ödül Verecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) vatandaşların daha hızlı ve kolay bir şekilde ihbarda bulunabilmeleri için yeni kanallar devreye aldığını açıkladı. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ihbarlara yönelik vergi incelemesi sonucu tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10’u tutarında ihbar ikramiyesi ödenebileceğini belirtti.

Vergi kayıp ve kaçağıyla mücadelelerinin devam ettiğini vurgulayan Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yeni kanallarının hizmete alındığını duyurdu. Bakan, vatandaşların ihbarda bulunmalarını kolaylaştırmayı amaçlayan bu adımın vergi incelemelerini hızlandıracağını söyledi. İhbar yapan vatandaşlara tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10’u tutarında ikramiye ödeneceğini ifade etti.

GİB’in internet sitesinde yer alan duyuruya göre, vatandaşlar ihbar ve şikayetlerini Whatsapp, BiP, X ve Instagram gibi platformlardan yapabilecekler. GİB’in internet sayfası, Dijital Vergi Dairesi ve Vergi İletişim Merkezi (VİMER) hizmetleri güncellenmiş ve vatandaşlara 7/24 hizmet sunulmaya başlanmıştır. Ayrıca, “BİP Vergi İhbarı Servisi”, X ve Instagram ihbar hesapları (“gibihbar” üzerinden “DM-Direkt Mesaj” yoluyla) ve WhatsApp İhbar Hattı (05521890189) gibi yeni kanallar da hizmete açılmıştır.

Bu kanalları kullanan vatandaşlar, çeşitli vergi ihbarlarında bulunabileceklerdir. Örneğin; düşük KDV uygulaması, sahte belge kullanımı, personel ücretlerinin elden ödenmesi gibi konularda ihbarda bulunabileceklerdir. Ayrıca, tapu harcının eksik ödenmesi, kaçak ürün satışı gibi durumlar da ihbar edilebilecek konular arasındadır.

Denetim işlemleri hakkında bilgi almak isteyen vatandaşların, VİMER ihbar hattını (189) aramaları veya gib.gov.tr veya Dijital Vergi Dairesi üzerinden kayıt oluşturmaları gerekmektedir. Bu yeni kanallar sayesinde, vergi kaçakçılığı ve kayıp durumlarının önüne daha etkili bir şekilde geçilmesi hedeflenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gelir İdaresi Başkanlığı İhbarda Bulunanlara Ödül Verecek!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!