G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,12
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.966,82
Petrol74,56
GR. ALTIN2.858,49
BTC2.165.555,47

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı: İsrail liderlerine yönelik tehdit tehlikeli!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Kerim Han tarafından savaş suçları nedeniyle tutuklama kararı çıkarılması, Tel Aviv ile müttefik ABD arasında gerilime neden oldu. Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Netanyahu’ya yapılan bu tehdidin tehlikeli olduğunu ve Amerika’nın da benzer bir durumla karşı karşıya kalabileceğini belirtti. Johnson, İsrail’e yapılan bu adımın ardından Amerika’nın da hedef olabileceğini vurgulayarak, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Amerikan egemenliğine zarar verdiğini savundu.

Mike Johnson, UCM’nin İsrail liderlerini hedef almasının Amerika’yı da tehdit ettiğini ifade etti. Johnson, İsrail Başbakanı Netanyahu’ya yapılan tutuklama kararının Amerika’yı da etkileyebileceğini belirterek, Washington yönetimini UCM’yi cezalandırmaya çağırdı. ABD hükümeti, özellikle Gazze’ye yapılan saldırılar sonrasında Tel Aviv’e destek mesajları vermeye devam ediyor. Johnson, İsrail’e yapılan haksızlıkların Amerika’yı da etkileyebileceğini vurgulayarak, UCM’nin Amerikan egemenliğine yönelik tehdit olduğunu savundu.

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin ölümüne de değinen Johnson, Reisi’nin UCM tarafından tutuklanmadığını hatırlattı. Johnson, UCM’nin Netanyahu’yu hedef almasıyla ilgili de endişelerini dile getirerek, Amerika’nın da benzer bir durumla karşı karşıya kalabileceğini belirtti. Ayrıca Johnson, Netanyahu’ya yapılan tutuklama kararına rağmen İsrail Başbakanı’nı Kongre’ye davet etmeye devam edeceklerini söyledi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, UCM’nin İsrail’e karşı aldığı tutumun Amerika’yı da tehlikeye düşürebileceğine dikkat çekti. Johnson, Amerika’nın Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin kararlarına karşı çıkarak, Amerikan egemenliğine zarar verebileceğini belirtti. Ayrıca Johnson, İsrail’e yapılan tehdidin Amerika’nın da benzer bir durumla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu. Johnson, Amerika’nın ulusal çıkarlarını korumak adına UCM’nin kararlarına karşı çıkacaklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı: İsrail liderlerine yönelik tehdit tehlikeli!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!