G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,23
CNY4,87
GBP45,74
EURO/USD1,12
BIST10.028,10
Petrol74,14
GR. ALTIN2.916,75
BTC2.183.460,07

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Özbekistan Ziyareti Açıklamaları: Türk Dünyasının Birliği Dünya Barışına Katkı Sağlayacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te, Özbekistan Ali Meclisi Senato Başkanı Tanzila Narbayeva ile bir araya geldi. Kurtulmuş, Özbek ve Türk medyasının sorularını yanıtladı.
Özbekistan ziyaretine değinen Kurtulmuş, ata yurduna gelmenin verdiği rahatlık içinde olduklarını ve büyük misafirperverlikle karşılandıklarını ifade etti. Bugün gerçekleştirilen görüşmelerde Türkiye ve Özbekistan arasında yaşanan yakınlaşmayı ele aldıklarını belirtti. Türkiye’nin Özbekistan’daki reform çalışmalarını desteklediğini vurgulayan Kurtulmuş, iki halkın işbirliğini güçlendireceklerini söyledi.
Türk dünyasının birliği ve beraberliğinin dünya barışına katkı sağlayacağını belirten Kurtulmuş, Türkiye ile Özbekistan’ın ilişkilerini artırmanın yanı sıra uluslararası işbirliğinin önemine değindi. Parlamento çalışmalarında aile geleneklerinin korunması konusunda da açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, ailenin toplumlar için önemine dikkat çekti ve aile değerlerinin korunması gerektiğini vurguladı.
Parlamentolar arası işbirliği sürecine de değinen Kurtulmuş, Türk parlamentosu ve Özbekistan parlamentosu arasında 2017 yılında imzalanan anlaşmanın güncellenerek, gelecekte yapılacak işbirliklerin detaylarının görüşüleceğini ifade etti. Kurtulmuş, üç parlamento başkanının bir araya gelerek ortak kararlar alacaklarını belirtti.
Numan Kurtulmuş’un Özbekistan ziyaretinde yaptığı görüşmelerin Türkiye ve Özbekistan ilişkilerini güçlendireceği ve gelecekteki işbirliklerin temelini oluşturacağı belirtiliyor. Ayrıca, Türk dünyasının birliği ve beraberliğinin dünya barışına katkı sağlayacağı vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Özbekistan Ziyareti Açıklamaları: Türk Dünyasının Birliği Dünya Barışına Katkı Sağlayacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!