G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,48
CNY4,83
GBP44,80
EURO/USD1,09
BIST9.132,30
Petrol76,84
GR. ALTIN2.870,06
BTC2.095.294,41

İYİ Partili Belediye Başkanı Nevşehir’de Sığınmacılara Zam ve Nikah Müjdesi Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Nevşehir Belediye Başkanı Arı, kentteki basın mensuplarıyla belediyenin toplantı salonunda bir araya geldi. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra kent için çalıştıklarını ifade eden Arı, sığınmacıların Nevşehir’den gitmelerini istediğini dile getirdi.

Sığınmacıların su tarifesi ve resmi nikah işlemlerine zam yapacaklarını duyuran Arı, suyun çok israf edildiğini belirterek, bölgede en çok su sıkıntısı yaşayabilecek şehrin Nevşehir olduğuna dikkat çekti. Sığınmacıların su ücretlerine yüzde 250-300 zam yapacaklarını belirten Arı, nikah ücretlerini de 750 liradan 15 bin liraya çıkaracaklarını açıkladı. “Bol bol evlenebilirler. Bu şehirde bu konulardan dolayı huzursuz olan varsa başka şehre gidebilir” diyen Arı, sığınmacıların Nevşehir’den ayrılmasını istedi.

Ruhsatı olmayan iş yerlerinin kapatılacağını belirten Arı, yabancılara da ruhsat verilmeyeceğini söyledi. Yüzde 53 oyu bu kararlar için aldığını iddia eden Arı, Nevşehir’in çehresini değiştirmek için gerekli adımları atacaklarını belirtti.

Arı’nın açıklamaları, sığınmacıların Nevşehir’den ayrılması ve su ile nikah ücretlerine yapılan zamların gündeme gelmesiyle tepkilere neden oldu. Bazı vatandaşlar, bu kararların insani olmadığını ve sığınmacılara yapılan muamelede haksızlık olduğunu belirtirken, Arı’nın politikalarını eleştirenler de oldu.

İYİ Parti Nevşehir Belediye Başkanı Arı’nın sözlerine saygı duyduklarını ancak sığınmacılara karşı daha insani bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini savunanlar da bulunuyor. Arı’nın aldığı kararlar ve politikaları, kentte tartışmalara neden olurken, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili olarak daha fazla gelişme yaşanması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Partili Belediye Başkanı Nevşehir’de Sığınmacılara Zam ve Nikah Müjdesi Verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!