Sincan ilçesinde yaşayan elektrik tesisat ustası Ali İhsan Karaağaç, oğlunu askerlik görevini yapacağı Hatay’a götürmek için araç kiralamak istedi. İnternette bir kiralık araç ilanı buldu ve bu ilana telefon ederek Rıdvan G. ile iletişime geçti. Rıdvan G., Karaağaç’tan günlüğü 1500 TL’den 2 gün için 3 bin lira kiralama, 2 bin lira da depozito bedeli istedi. Karaağaç bu teklifi kabul ederek toplam 5 bin lira gönderdi.
Ancak daha sonra Rıdvan G., Karaağaç’tan araç için 18 bin lira da kasko bedeli istedi. Karaağaç bu parayı ödemeyi reddetti ve geri istediği 5 bin lirayı alamadı. Karaağaç, dolandırıldığını anlayınca olayı Tüketici Hakem Heyeti’ne ve savcılığa bildirdi. Rıdvan G.’ye ulaşamayan Karaağaç mağduriyetini gidermek için adli süreci başlattı.
Karaağaç, yaşadığı olayla ilgili “Oğlumun askere gitmesi için araç kiralamak istedim. Rıdvan G. adlı kişiyle iletişime geçtim ve para gönderdim ancak sonradan firmanın sahte olduğunu anladım. Şikayetlerimi ilgili mercilere ilettim ve paramın iadesini istiyorum” dedi.
Araç kiralama firmasını arayan Karaağaç, firmanın Rıdvan G.’nin çalışmadığını ve aradığı numaranın kendilerine ait olmadığını öğrendi. Bu durum üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Tüketici Hakem Heyeti’ne ve Sincan Emniyet Müdürlüğü’ne şikayetlerde bulunan Karaağaç, mağduriyetinin en kısa sürede giderilmesini umuyor.
Karaağaç, yaşadığı dolandırıcılık olayıyla ilgili diğer vatandaşları da uyararak, “İnternet üzerinden araç kiralama işlemlerinden kaçının, fiziki olarak firma şubelerine gidip görüşün” şeklinde uyarılarda bulundu. Dolandırıcılık mağdurlarının haklarını aramaları konusunda da vatandaşlara cesaret verdi.