G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,35
EURO/USD1,12
BIST9.971,93
Petrol74,49
GR. ALTIN2.861,67
BTC2.167.243,51

Cevdet Yılmaz’dan Kamuda Çift Maaş Açıklaması: Limit Belirlenecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan ‘kamuda tasarruf’ paketinde önemli bir adım atıldı. Kamuda çift maaş uygulamasının sona ereceği belirtilirken, Yılmaz, tv100’de katıldığı canlı yayında bu vaatten geri adım attı. Gazetecilerin yöneltilen soru üzerine Yılmaz, kamuda çift maaş uygulamasının devam edeceğini açıkladı. Ancak, ikinci maaş için belirli bir limit belirlenecek ve bu limit ilk maaştan daha düşük olacak.

Yılmaz, ikinci maaş uygulamasının kamunun zarar görmesine neden olduğunu belirterek, bu durumu düzeltmek için belirli bir limit getireceklerini ifade etti. Örneğin, kamunun iştirak ettiği bir bankada çalışan bir kamu görevlisi, belirlenen limit içerisinde ikinci maaş alabilecek. Bu maaş, ilk maaştan daha düşük olacak ve aşırı yüksek rakamlar olmayacak. Buna ek olarak, Yüksek Planlama Kurulu kararı ile belirlenen sınır doğrultusunda hareket edilecek ve bu limite uyulmayan miktarlar bütçeye kaydedilecek.

Yılmaz’ın açıklamalarına göre, kamuda çift maaş uygulaması devam edecek ancak belirlenen limitler çerçevesinde gerçekleşecek. Kamu görevlileri için belirlenecek limitler, bütçeye kaydedilerek kontroller altında tutulacak. Bu sayede, kamunun zarar görmesinin önüne geçilecek ve tasarruf sağlanacak. Yılmaz’ın bu açıklamaları, kamu çalışanları arasında merakla beklenen konular arasında yer alıyor. İkinci maaş uygulamasıyla ilgili alınan yeni önlemler, kamuda harcamaların daha kontrollü bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cevdet Yılmaz’dan Kamuda Çift Maaş Açıklaması: Limit Belirlenecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!