G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.834,89
BTC2.141.579,88

Şamil Tayyar: “Ayhan Bora Kaplan soruşturması komplo teorilerine dönüşmeden anlaşılmalı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP eski Milletvekili ve eski Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi olan Şamil Tayyar, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının firari gizli tanığı Serdar Sertçelik’in açıklamaları sonrasında yaşananları değerlendirdi. Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dosyada ‘M7’ ve ‘Ü5’ kod adıyla iki ayrı gizli tanık olduğunu belirterek, iddianamenin ve gizli tanık ifadelerinin hiçbir yerinde tek bir siyasinin adı ya da iması olmadığını vurguladı.

Tayyar, Ayhan Bora Kaplan’ın ilişkili olduğu yargı ve emniyet mensuplarına “Yanarsam siz de yanarsınız” mesajı gönderdiğini iddia ederek, 17 Aralık’taki benzerlikleri sorguladı. AKP’li Tayyar, tüm darbe senaryolarının gizli tanık Sertçelik’in yurt dışına kaçırılmasının ardından yapılan görüşmeye dayandırıldığını ifade etti.

Tayyar’ın paylaşımında şu ifadelere yer verildi: “Ayhan Bora Kaplan hadisesini komplo teorilerine saplanmadan, savcılık soruşturmasını tamamlamış, iddianameyi Ankara 32.Ağır Ceza Mahkemesi kabul etmiş, 28’i tutuklu 61 sanıklı davanın ilk duruşması 15-26 Nisan arasında yapılmış. Davanın ikinci turu bu pazartesi (20/24 Mayıs) başlıyor. Dosyada ‘M7’ ve ‘Ü5’ koduyla iki ayrı gizli tanık var. İddianamenin ve gizli tanık ifadelerinin hiçbir yerinde tek bir siyasinin adı ya da iması da yok.”

Tayyar, Ayhan Bora Kaplan’ı fitili ateşleyen kişi olarak nitelendirirken, 17 Aralık darbe girişiminde yer alan siyasiler ile ilgili dosyaların tamamen siyasileri kapsadığını belirtti. Kaplan’ın mahkemede attığı pası gole çevirmek için yaptığı görüşme kayıtlarını yayınlayan gizli tanık Sertçelik’in yurtdışına kaçırılmasının ardından darbe senaryolarının gündeme geldiğini söyledi.

Serdar Sertçelik’in ikinci dalga operasyonuyla birlikte bazı örgüt üyeleri takip edilirken, oltaya takılanlar olduğunu belirten Tayyar, bu durumun Ankara’da tanınan bir savcı ve bazı avukatları etkilediğini ifade etti. Gizli tanık üzerinden darbe senaryosu yazılmasının ardından, dava dosyasına eklenmemiş mesnetsiz iddiaların gündeme getirildiğini belirten Tayyar, bu durumun senaryoya malzeme yapıldığını ifade etti.

Son olarak Tayyar, mafyanın devlete operasyon çektiğini belirterek, 15 Temmuz’un içini boşaltan ve AK Parti’nin kararlı tavrını vurguladı. Darbe girişimi olsaydı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taş üstünde taş koymayacağını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şamil Tayyar: “Ayhan Bora Kaplan soruşturması komplo teorilerine dönüşmeden anlaşılmalı”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!