G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,15
CNY4,84
GBP45,48
EURO/USD1,12
BIST9.931,52
Petrol74,39
GR. ALTIN2.868,34
BTC2.163.341,44

Sağlık Bakanlığı’nın Kuzu Kapama İkramı Tartışma Yarattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği etkinlikte menüdeki yemekler, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan tasarruf tedbirlerine kontrast oluşturdu. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde gerçekleşen yemekli Hemşireler ve Ebeler Günü etkinliğinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da yer aldı. Ana yemek olarak kuzu kapama sunulan etkinlikte katılımcılara fıstıklı baklava da ikram edildi. Menünün fiyatıyla dudak uçuklatan yemekler arasında yer alması, hemşireler arasında şaşkınlığa neden oldu.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Mehmet Sıddık Akın, bakanlığın yemekli etkinliği yerine hastanelerdeki yemek sorunlarına çözüm bulması gerektiğini belirtti. Akın, hastane yemeklerinin besleyici olmadığını ve hijyenik olmadığı için sağlık emekçilerinin, hastaların ve refakatçilerin zehirlendiğini söyledi. Akın, geçtiğimiz günlerde Esenyurt Devlet Hastanesi’nde 71 sağlıkçının yemekten zehirlendiğini duyurduklarını ancak bildiri dağıtımı için izin alamadıklarını dile getirdi.

Akın, Pandemi dönemi ve depremlerde alkışlanan sağlık çalışanlarının özel günlerinde hakkını alamadığını belirtti. Yemek ihalelerinin yandaş firmalara verilmesi sonucunda sağlıkçıların sağlıksız ve kalitesiz yemeklerle zehirlendiğini savunan Akın, kamusal yemek hakkının tanınmasını ve israfın önlenmesini talep etti. Sağlıkçıların zehirlenmemesi için önlemler alınmasını isteyen Akın, bakanlığın önceliklerini gözden geçirmesi gerektiğini vurgulayarak tepkisini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sağlık Bakanlığı’nın Kuzu Kapama İkramı Tartışma Yarattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!