G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,62
CNY4,85
GBP44,87
EURO/USD1,10
BIST8.995,30
Petrol77,81
GR. ALTIN2.879,53
BTC2.137.068,91

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarım Ekosistemi Buluşması’nda Hibe Desteği ve Kredi Artışını Müjdeledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’nda “Sürdürülebilir Tarım ve Tarımda Markalaşma” konulu etkinliğe katıldı. Konuşmasında, tarımın sadece ekonomi için değil aynı zamanda milletin bekası için de kritik bir sektör olduğunu vurgulayan Erdoğan, Anadolu’da yeni bir tarım ve kırsal kalkınma süreci başlatacaklarını ifade etti. Kırsal kalkınma hibe programlarını üretim planlamalarına göre yeniden düzenlediklerini belirten Erdoğan, 2024 yılında kırsal kalkınmayı destekleyecek programın hibe limitini 7 milyon liradan 14 milyon liraya yükselttiklerini açıkladı. Bu program kapsamında 7 bin projeye 5 milyar lira hibe desteği sağlanacak ve yaklaşık 20 bin vatandaşa istihdam olanağı doğacak.

Cumhurbaşkanı, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’nin çiftçilere yönelik yeni tarımsal kredi uygulamalarını kamuoyu ile paylaştığını belirtti. Üretim planlaması yapan çiftçilere ilave faiz kar payı indirimi imkanı sunulacağının altını çizen Erdoğan, Ziraat Bankası’nın sektöre sağladığı desteklerin arttığını paylaştı. Küçük ekipman kredisi limitinin 250 bin liraya, küçükbaş hayvancılık kredisi limitinin 600 bin liraya, büyükbaş süt hayvancılığı kredisi limitinin 1,5 milyon liraya yükseltileceğini duyurdu. Aynı şekilde genç çiftçi kredisi ve kadın çiftçi kredisi limitlerinin de artırılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu desteklerin gençlerin ve kadınların tarım sektöründe daha fazla iş sahibi olmalarını teşvik edeceğini ifade etti.

Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’nda yapılan konuşmada, tarım sektörünün kalkınma ve istihdam oluşturma süreçlerindeki önemi üzerinde duruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere sağlanacak desteklerin artarak devam edeceğini belirtti ve tarımın ülke ekonomisine sağladığı katkıları önemsediğini dile getirdi. Tarımda markalaşma ve sürdürülebilir tarım konularının sektördeki önemine vurgu yapılırken, çiftçilere yönelik yeni kredi uygulamalarıyla sektörün desteklenmesi ve geliştirilmesi hedeflendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarım Ekosistemi Buluşması’nda Hibe Desteği ve Kredi Artışını Müjdeledi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!