G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

ABD: İsrail’e Silahlar Akıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, ABD’nin İsrail’e tüm silahları göndermeye devam ettiğini ifade etti. Kirby, ABD-İsrail ilişkilerindeki durumu değerlendirdi ve bu bağlamda İsrail’e belli büyüklükteki bombaların yer aldığı bir sevkiyatın askıya alındığını ama diğer silahların ve savunma desteklerinin devam ettiğini belirtti. Kirby, İsrail’in savunmasız bırakılmadığını ve benzer askeri kapasitesini ve stoklarını sürdürdüğünü vurguladı. ABD Başkanı Joe Biden’ın Refah’a yönelik açıklamalarını hatırlatarak, Biden yönetiminin kapsamlı bir Refah saldırısına karşı olduğunu ve bu durumda İsrail’e silah göndermeyi durduracağını ifade etti.

Kirby, ABD Başkanı Joe Biden’ın Refah konusundaki net tutumunu örneklerle açıkladı. Biden yönetiminin, sivillerin korunmasına yönelik gerçekçi bir plan içermeyen kapsamlı kara saldırılarına karşı çıktığını belirtti. Gazze’deki son 24 saatlik saldırılarda 4 katliam gerçekleştiğini ve 31 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 56 Filistinlinin de yaralandığını aktardı. Ayrıca, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarda ölenlerin sayısının 35 bin 303’e, yaralı sayısının ise 79 bin 261’e yükseldiğini bildirdi.

Kirby, Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarına dayanarak, İsrail’in Gazze’deki saldırılarında ölen ve yaralanan sivillerin sayısını detaylarıyla paylaştı. Enkaz altında kalan ve ulaşılamayan ölüler konusunda da bilgi vererek, İsrail güçlerinin sivil savunma görevlilerinin çalışmalarını engellediğini belirtti. Son olarak, Kirby, ABD’nin İsrail’e olan desteğinin sürdüğünü ve bu desteğin sadece belirli silah sevkiyatlarını kapsayabileceğini vurguladı.

Genel olarak, John Kirby’nin açıklamaları, ABD’nin İsrail’e olan desteğini ve bu desteğin nasıl şekillendiğini açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Ayrıca, Gazze’deki son durum hakkında bilgi vererek, taraflar arasındaki gerginliği ve yaşanan insani krizi vurgulamaktadır. Kirby’nin açıklamaları, ABD’nin Orta Doğu politikaları ve bölgedeki çatışmaların nasıl ele alındığı konusunda da bize önemli ipuçları vermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD: İsrail’e Silahlar Akıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!