G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,58
CNY4,85
GBP44,85
EURO/USD1,10
BIST8.944,72
Petrol76,91
GR. ALTIN2.879,74
BTC2.128.140,24

Türk Devletleri Sosyal Politika Bakanları İstanbul’da Buluştu: “Küreselleşen Dünyanın Risklerine Karşı Ailemiz Geleceğimizdir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Sosyal Politika Bakanları, İstanbul Beyoğlu’ndaki bir otelde bir araya gelerek önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ev sahipliği yaparken, Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz ise “Küreselleşen Dünyanın Risklerine Karşı Ailemiz Geleceğimizdir” başlığı altında katılımcılara hitap etti. Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Macaristan ve Türkmenistan gibi farklı ülkelerden gelen yetkililerin de katıldığı toplantıda Türk aile değerlerinin önemi vurgulandı.

TDT Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, Türk aile değerlerinin nesiller boyunca aktarılması ve sürdürülmesinin önemine dikkat çekerek, Türk birliğinin yeni seviyelere taşınacağına inandığını belirtti. Ömüraliyev ayrıca Atatürk’ün gençlere ithaf ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye’deki Türklere yurt olmuş Anadolu’da, misafirlerini ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Türk Devletleri Teşkilatı’nın Türk dünyasının ortak menfaatlerine hizmet ettiğini vurguladı. Göktaş, Türk dünyasının ortak mirasını korumak ve Türk aile birliğini güçlendirmek adına teşkilatın önemine değindi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türk Devletleri Teşkilatı’nı halklarımızın ekonomik ve sosyal standartlarını yükseltecek, bölgemizin huzur ve istikrarına katkıda bulunan aile meclisi olarak değerlendirdi. Yılmaz, TDT ülkeleri arasındaki işbirliğinin önemine vurgu yaparak aile ve sosyal politikalar alanında imzalanan anlaşmaların bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Yılmaz, küresel ekonomik belirsizliklerin, düzensiz göçün, dijital bağımlılıkların ve çevresel risklerin aile birliğini tehdit ettiğini belirterek, aile yapısındaki değişimlere dikkat çekti. Türkiye’de aile yapısının modern iletişim araçlarının yaygınlaşmasıyla zayıflamaya başladığını belirten Yılmaz, Anadolu’nun geleneksel temellerinde devam ettirilen aile değerlerinin önemini vurguladı.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, aile kurumuna sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, Türk Devletleri ailesinin kıymetli olduğunu ve değerlerin korunması gerektiğini söyledi. Yılmaz, Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında atılacak adımların insanî kalkınmaya katkı sağlayacağını ve Türk dünyasının birlik ve beraberliğini koruyacağını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Devletleri Sosyal Politika Bakanları İstanbul’da Buluştu: “Küreselleşen Dünyanın Risklerine Karşı Ailemiz Geleceğimizdir”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!