G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.899,52
Petrol74,26
GR. ALTIN2.860,21
BTC2.147.896,28

İsrail’de Savaş Kabinesi Üyeleri Arasında Tartışma Büyüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Savaş Kabinesi üyesi olan eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot arasında Gazze’ye yönelik saldırılar konusunda ciddi bir anlaşmazlık yaşandı. Gazze Şeridi’ne yönelik İsrail’in devam eden zulmü sonucunda binlerce sivil hayatını kaybetti ve on binlercesi yaralandı. İsrail’de yapılan Güvenlik Kabinesi toplantısında gerginlik had safhadaydı. Savaş Kabinesi üyesi olan Eisenkot, hükümeti “stratejik karar almamakla” suçlarken Ben-Gvir, Eisenkot’un önerilerine karşı çıktı ve tartışmalar yaşandı.

Eisenkot’un, hükümetin gereken adımları atması konusunda önerilerde bulunup sözlerinin kesilmesine tepki göstermesi üzerine Ben-Gvir, Eisenkot’a sert bir şekilde cevap verdi. Toplantı sırasında, fikir ayrılıkları nedeniyle Eisenkot’un Ben-Gvir’e yumruk atmasıyla olaylar daha da hararetlendi. Savunma Bakanı Yoav Gallant ise Gazze’de Hamas’a alternatif bir yönetimin bulunması gerektiğini belirtirken Netanyahu, Hamas var oldukça Gazze’nin başka bir yönetici tarafından idare edilemeyeceğini savundu. Gallant, Gazze’de askeri bir yönetim oluşturulmasını kabul etmeyeceklerini duyururken Netanyahu, Hamas’ın baskısı altında Gazze’nin sivil yönetimine geçiş yapılmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Bu gelişmelerin ardından Netanyahu, Hamas’ın Gazze’yi askeri olarak idare etmediği sürece başka bir aktörün Gazze’yi yönetemeyeceğini ve Filistin yönetiminin burada rol oynamayacağını belirtti. Gerginlik ve fikir ayrılıklarının devam ettiği bu süreçte, İsrail’de yaşanan iç çatışmalar uluslararası alanda da yankı uyandırdı. Gazze’deki zulüm ve bombardımanlar nedeniyle milyonlarca insanın hayatı tehdit altında devam ederken, İsrail hükümetindeki liderler arasındaki anlaşmazlıkların sona ermesi için çözüm önerileri geliştirilmeye çalışılıyor. Uzlaşı sağlanamadığı sürece, bölgedeki istikrarsızlık ve çatışma riski devam edecek gibi görünmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’de Savaş Kabinesi Üyeleri Arasında Tartışma Büyüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!