G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,58
CNY4,86
GBP45,06
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,47
GR. ALTIN2.884,92
BTC2.137.234,17

İBB Meclisinden Hafriyat Depolama Ücretlerine Yüzde 449 Zam

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Saraçhane’deki belediye binasında toplanarak bu yıl için belirlenen hafriyat depolama ücretlerinde önemli değişikliklere gitmiştir. Mayıs ayı dördüncü toplantısında Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında yapılan toplantıda, İBB Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gelirler Şube Müdürlüğü tarafından sunulan “2024 yılı revize ücret tarifesi” maddesi ele alınmıştır. Gündem maddesi kapsamında, Fikirtepe ve çevresi için altyapı katılım bedeli, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları taşıma, toplama, imha ve depolama fiyatları yeniden düzenlenmiştir.

Hafriyat toprağının geçici depolanması ücret tarifesinde önemli değişiklikler yapılmıştır. Metreküp başına 1,72 lira olan ücret, 2,18 liraya yükseltilmiştir. Ayrıca, hafriyat toprağı ve inşaat, yıkıntı atıkları taşıma izin belgesi kamyon başına 522 liradan 655 liraya çıkarılmıştır. Depolama sahasında ton başına depolama ücreti de 38 liradan yüzde 105,26 artırılarak 78 liraya yükseltilmiştir. Araç cinsine, hacme ve depolama süresine göre belirlenen yeni fiyatlarla depolama hizmetleri düzenlenmiştir.

İmar parselinin cephe hizasına rastlayan yol alanı için her bir metrekaresi için 11.041,83 lira ücret talep edilmiştir. Ayrıca, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının tekrar kullanılması ve geri kazanılması için yeni ücret tarifeleri belirlenmiştir. Geri kazanım için gelen ham madde için metreküp başına 0,88 kuruş olan ücret, 1,50 liraya yükseltilmiştir. Aynı şekilde, tekrar kullanım için belirlenen fiyatlar da artırılmıştır.

Meclis’te oylanarak kabul edilen bu yeni ücret tarifeleri, AK Parti grubunun “hayır” oylarına karşın oy çokluğuyla kabul edilmiştir. Bu kararlar doğrultusunda, hafriyat depolama ücretlerinde önemli artışlar ve düzenlemeler yapılmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mali politikalarını etkileyen bu kararlar, şehirdeki inşaat sektörü ve atık yönetimi üzerinde de etkili olacaktır. Yapılan zam oranları ve tarife değişiklikleri, ilgili sektörlerin yakından takip etmesi gereken gelişmeler arasındadır. Kararların etkileri ve uygulamaya geçiş süreci de yakından izlenmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB Meclisinden Hafriyat Depolama Ücretlerine Yüzde 449 Zam

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!