G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,59
CNY4,86
GBP45,04
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,47
GR. ALTIN2.885,46
BTC2.142.837,51

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Kobani Davası ve Normalleşme Açıklamalarıyla Gündemde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uğur Poyraz, CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan ile birlikte Habertürk’te yayınlanan “Fevzi Çakır ile Türkiye Nabzı” programına katıldı. Programda Habertürk yazarları Nagehan Alçı ve Nasuhi Güngör ile gazeteci Cem Küçük de yer aldı. Kobani davası hakkında konuşan Poyraz, olayların meydana geliş sürecini 6-7-8 Ekim olaylarına kadar geriye doğru ele aldı. Çözüm süreciyle ilgili detayları hatırlatırken, 2012 yılından itibaren yaşananları anlattı.

Poyraz, 2013 yılında yaşanan Dolmabahçe görüşmelerine dikkat çekerek, MİT Müsteşarının terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile görüşmesini ve sonrasında yaşanan gelişmeleri paylaştı. Ayrıca, İmralı heyetinin içinde olan HDP milletvekillerinin Başbakan Yardımcısı ve diğer AKP yetkilileriyle görüşmeler yaptığını belirtti. Programda yaptığı açıklamada, bu kronolojinin kamuoyundan saklandığını ifade etti.

Eski olayların gün yüzüne çıkması gerektiğine vurgu yapan Poyraz, tekrarlanan olayların unutulmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca Kobani davası kararına ilişkin yaptığı yorumda, gerekçeli kararı ve kanıtları görmek gerektiğini ifade etti. Programda yaptığı açıklamalarda yumuşama süreci ile ilgili düşüncelerini paylaşan Poyraz, normalleşme kavramının sadece siyasi liderlerin görüşmeleri değil, hukukun işlemesi ve adaletin sağlanması olduğunu belirtti.

Poyraz, alınan tasarrufların emeklileri ve gençleri nasıl etkilediğini anlattı. Normalleşme adı altında yaşanan sorunların çözülmesi gerektiğini belirterek, muhalefetin temel görevinin halkın sorunlarını dile getirmek olduğunu vurguladı. Atanamayan öğretmenler ve kapanan köy okulları konularına da değinen Poyraz, gençlerin ve emeklilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 28 Şubat davası sanıklarına verilen afla ilgili kararlarını yorumlayan Poyraz, alınan kararların raporlara dayandığını ancak uygulanmamasının insani bir dram olduğunu ifade etti. Kararların Adalet Bakanlığı’na intikal etmesine rağmen bir yıl boyunca işlem yapılmamasını eleştirdi. Programda yapılan açıklamalarda, Türkiye’nin sorunlarının çözümü için daha fazla adım atılması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Kobani Davası ve Normalleşme Açıklamalarıyla Gündemde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!