G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,62
CNY4,85
GBP44,91
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,48
GR. ALTIN2.881,99
BTC2.126.242,03

Emine Erdoğan, Nijerya’da Önemli Ziyaretlerde Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emine Erdoğan, Abuja Havalimanı’nda, Nijerya Polis İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı İmaan Suleiman İbrahim ile Türkiye’nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar ve eşi tarafından karşılandı. Daha sonra Abuja’da Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu’nun eşi Remi Tinubu ile bir araya geldi. Görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti ve Tinubu, Emine Erdoğan’ın davetine icabet edip, programın onur konuğu olarak Abuja’ya gelişinden memnuniyetini dile getirdi. First Lady Tinubu, Emine Erdoğan’a, dün düzenlenen Kalkınma için Afrikalı Lider Eşleri Organizasyonu hakkında bilgi verdi ve geçen ay Türkiye’ye yaptığı ziyaretin verimli geçtiğini belirtti.

Emine Erdoğan, Nijerya Kadın Sanatçılar Birliği Sergisi’nin açılışını yapmak üzere Abuja’daki Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret etti. Açılışı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Afrikalı çocuklarla birlikte yapan Erdoğan, kadın ressamların eserlerini inceledi ve öğrencilerle sohbet etti. Ardından Türkçe öğrenen Nijeryalı çocuklarla bir araya geldi ve onların flüt dinletisini dinledi. Ayrıca çocuklar tarafından İstiklal Marşı’nın 10 kıtası seslendirildi.

Emine Erdoğan, “İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Afrika Ülkelerinin Kanserle Mücadele Farkındalığının Artırılması ve Destek Programı” kapsamında yarın açılış oturumunun onur konuğu olarak katılımcılara hitap edecek. Ayrıca, sosyal medya hesabından Nijerya Cumhurbaşkanı’nın eşi Oluremi Tinubu ile yaptığı görüşmeyi paylaşarak, zirvenin önemine vurgu yaptı ve güçlü bir farkındalık için birlikte çalışmanın önemini vurguladı. Zirvenin İstanbul’da başlayan bir sürecin devamı olduğunu belirtti ve Sayın Tinubu’ya teşekkür etti.

Emine Erdoğan’ın Nijerya ziyareti, kültürel etkileşim, sanat ve sağlık konularında olumlu adımların atıldığı bir dönem olarak değerlendirilebilir. Tinubu’nun programın onur konuğu olarak katılımı ve kadın ressamların eserlerinin tanıtılması, Nijerya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayabilir. Ayrıca, çocuklarla yapılan etkileşim ve Türkçe öğrenme programları, kültürel bağların güçlenmesine yardımcı olabilir. Emine Erdoğan’ın Nijerya ziyareti, hem kişisel hem de diplomatik açıdan önemli adımların atıldığı verimli bir ziyaret olarak nitelendirilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emine Erdoğan, Nijerya’da Önemli Ziyaretlerde Bulundu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!