G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,81
CNY4,88
GBP45,02
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
Petrol77,67
GR. ALTIN2.930,64
BTC2.092.770,20

İsrail Ordusu Cibaliya Mülteci Kampı’ndaki Evleri Hedef Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, bu sefer Filistin’deki Cibaliya Mülteci Kampı’nda bulunan bir eve saldırdı. Filistin resmi ajansı WAFA’nın bildirdiğine göre, İsrail savaş uçakları kampdaki bir eve saldırdı ve hamile bir kadın da dahil olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti. Aynı zamanda, İsrail savaş uçakları Cibaliya Mülteci Kampı’ndaki mezarlığı da hedef aldı. İsrail, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’taki Nasr ve Brezilya mahallelerindeki sivil vatandaşların evlerine de saldırdı. Han Yunus kentindeki bir evin hedef alınması sonucu çok sayıda kişi öldü ve yaralandı. Saldırıda ev tamamen yıkılırken, çevrede ciddi hasarlar meydana geldi. Kurtarma ekipleri enkaz altında mahsur kalanları kurtarmak için çalışmalarına devam ederken, ölü ve yaralı sayısına dair henüz net bir bilgi bulunmamaktadır.

Bu son saldırılar, İsrail ordusunun Filistin topraklarına yönelik süregelen saldırılarının bir parçası olarak görülmektedir. Sivillerin yaşadığı bölgelerin hedef alınması ve masum insanların hayatını kaybetmesi, uluslararası toplumun tepkisini çekmektedir. Filistin halkı, artan şiddet olayları nedeniyle büyük bir acı ve korku içinde yaşamaktadır.

Özellikle hamile bir kadının hayatını kaybetmesi, saldırının insanlık dışı boyutunu gözler önüne sermektedir. Savaşın en masum ve savunmasız kişilere bile zarar verdiği bir ortamda yaşamak, Filistin halkının maruz kaldığı acıların boyutunu gözler önüne sermektedir.

Uluslararası toplumun, sivil halkın korunması ve barışçıl çözümlerin bulunması konusundaki çabaları arttırması gerekmektedir. İsrail’in orantısız güç kullanımı ve sivillere yönelik saldırıları, barış ve istikrarın önündeki en büyük engeli oluşturmaktadır. Bu tür saldırıların son bulması ve Filistin halkının da insan haklarına saygı duyulması için uluslararası toplumun daha etkin önlemler alması gerekmektedir.

Cibaliya Mülteci Kampı’nda gerçekleşen bu son saldırılar, Filistin halkının içinde bulunduğu zor durumu bir kez daha gözler önüne sermektedir. Masum insanların yaşamlarını yitirmesi ve evlerinin yıkılması, bölgedeki krizin boyutunu derinleştirmektedir. Artık sivil halkın korunması ve barışçıl çözümlerin bulunması için somut adımlar atılması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Ordusu Cibaliya Mülteci Kampı’ndaki Evleri Hedef Aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!