G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,77
CNY4,88
GBP45,00
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
Petrol77,54
GR. ALTIN2.932,86
BTC2.090.894,15

MIT Öğrencileri Ethereum Blockchain’den 25 Milyon Dolar Çaldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de bulunan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde eğitim gören iki kardeş, Ethereum blockchain’in bütünlüğünü bozma ve 25 milyon dolar değerindeki kripto varlığını ele geçirdi. Bu olayın ardından savcı, kardeşlere acımayacaklarını belirtti. Kripto para dolandırıcılığı, oldukça kısa bir sürede gerçekleştirildi ve MIT’de bilgisayar bilimi ile matematik eğitimi alan kardeşler, geri ödeme talebini reddetti. Manhattan’daki savcılar, 24 yaşındaki Anton Peraire-Bueno ve 28 yaşındaki James Peraire-Bueno kardeşlerin kripto para hırsızlığını gerçekleştirdiğini açıkladı.

Kardeşler, bekleyen işlemlere hileli erişim sağlayarak kripto paraların hareketliliğini değiştirip sadece 12 saniyede 25 milyon dolar çaldılar. Bu olay sonucunda Anton Peraire-Bueno Boston’da, James Peraire-Bueno ise New York’ta tutuklandı. Kardeşlerin, MIT’deki eğitim süreçlerinde dolandırıcılık için becerilerini geliştirdikleri belirtiliyor. İddianameye göre, kardeşler hırsızlık sonrasında içine bir dizi laptopun sığabileceği boyutta bir banka kasası aradılar ve banka havalesi dolandırıcılığıyla ilgili araştırmalar yaptılar.

Savcı Damian Williams, yaptığı açıklamada her ne kadar dolandırıcılığın karmaşıklığı ve kullanılan teknikler ne kadar yeni olursa olsun, finansal sistemlerin bütünlüğüne zarar veren kişilere karşı acımasız olacaklarını belirtti. Dolandırıcılık suçuna karışan kişilere karşı taviz vermeyeceklerini vurguladı.

Sonuç olarak, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde eğitim gören kardeşlerin saniyeler içinde gerçekleştirdiği kripto para dolandırıcılığı olayı, ABD’de büyük yankı uyandırdı. Savcılar, bu tür suçlara karışanların cezalandırılması konusunda kararlı olduklarını ve finansal sistemlere zarar veren herkesin karşısında olacaklarını açıkladılar. Bu olay, kripto para dünyasındaki güvenlik endişelerini bir kez daha gündeme getirdi ve bu tür hileli işlemlerin nasıl önlenebileceği konusunda daha fazla önlem alınması gerektiğini gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MIT Öğrencileri Ethereum Blockchain’den 25 Milyon Dolar Çaldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!