G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,61
CNY4,85
GBP44,85
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,28
GR. ALTIN2.873,82
BTC2.136.098,75

Filistinli Sürücülerin Türkiye’deki Ehliyetleri Geçerli Olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Mayıs tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile Filistinlilerin, Filistin’de kullandıkları ehliyetlerin Türkiye’de de geçerli olacağı duyuruldu. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile Filistin Devleti hükümeti arasında ulusal sürücü belgelerinin karşılıklı olarak tanınması ve değişimine ilişkin anlaşmanın onaylanmasının uygun bulunduğuna dair açıklama yapıldı. Anlaşmanın 24 Mayıs 2022 tarihinde Filistin’in Ramallah şehrinde imzalandığı ve 15 Mayıs tarihinden itibaren geçerli olacağı belirtildi. Kanunun yürütülmesi ise Cumhurbaşkanı tarafından gerçekleştirilecek.

İsrail-Hamas savaşının başlangıcından bu yana devam eden çatışmalarda en çok Filistinli siviller etkilendi. 35 binden fazla Filistinli sivilin hayatını kaybetmesi dünya genelinde büyük bir endişe konusu oldu. Bu süreçte binlerce Filistinlinin Türkiye’ye göç ettikleri kaydedildi. Türkiye, HAMAS’ı uluslararası platformlarda savunan bir tutum sergilerken, HAMAS yetkilileri de Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı ile görüşmeler gerçekleştirdi. Son olarak Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Türkiye ziyareti kapsamında yapılan görüşmelerin ardından ortak bir basın açıklaması yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın açıklamasında HAMAS’a yönelik destekleyici açıklamalarını sürdürdü ve binlerce HAMAS üyesinin Türkiye’deki hastanelerde tedavi gördüğünü açıkladı. Türkiye’nin HAMAS ile olan ilişkisi ve Filistinlilerin Türkiye’ye olan göçü konuları, bölgedeki siyasi ve insani durumu yakından ilgilendiren konular olarak gündemdeki yerini koruyor. Filistin sürücü belgelerinin Türkiye’de geçerli olacağına dair alınan karar, iki ülke arasındaki işbirliğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Bu gelişme, Türkiye ile Filistin arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine ve ortak çıkarların korunmasına katkı sağlayabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Filistinli Sürücülerin Türkiye’deki Ehliyetleri Geçerli Olacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!